Guide
se-sync_topp

Har du denne CD-en?

Sony Ericsson PC Suite

Sony Ericsson PC Suite

Sony Ericsson PC Suite er Sony Ericssons synkroniseringsprogramvare for datamaskiner, og fungerer med de aller fleste av selskapets mobiltelefoner.
Støttede operativsystemer:
Windows XP, Windows Vista
Nyeste versjon: 3.204

(Klikk for større bilder)
Klikk for større bilde

Å komme i gang

Dersom telefonen din har støtte for PC Suite, følger det alltid med en CD med denne programvaren i pakken. Vi anbefaler likevel å hente ned PC Suite fra Sony Ericsson, slik at du er helt sikker på å få den nyeste versjonen.

Når du har lastet ned og installert PC Suite på datamaskinen, er neste skritt å koble til telefonen.

Du kan bruke datakabel, Bluetooth eller infrarød for å koble telefonen til datamaskinen. Vi foretrekker å bruke kabel, hovedsaklig for å oppnå raskest mulig overføringshastighet. Bluetooth fungerer også helt smertefritt, men går en god del tregere enn USB. Infrarød er i bunn og grunn utdatert for lenge siden, og er mer å regne som en nødløsning.

Dersom du ikke har støtt på uventede problemer, skal du være klar til å ta i bruk PC Suite etter at du har valgt tilkoblingsmetode. Når du kobler til telefonen, får du opp valg mellom flere forskjellige telefonmoduser på mobilskjermen. For at PC Suite skal fungere sammen med mobilen, må du sette den til "telefonmodus".

 

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde

Det aller første du bør gjøre etter å ha koblet telefonen din til PC Suite, er å ta sikkerhetskopi av alt du har lagret på telefonen.

Sikkerhetskopi-funksjonen importerer bilder, musikk, kontakter, kalenderinformasjon, notater, meldinger og lagrede bokmerker i nettleseren din til datamaskinen.

 

 

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde

Det er ikke uvanlig at produsentene slipper en ny og forbedret versjon av programvaren som hører til telefonen din. Denne kan du laste ned og installere ved å bruke Sony Ericsson Update Service.

Det varierer hvor mye du merker til en programvareoppdatering. I noen tilfeller er det kun små sikkerhetshull som blir tettet, mens du andre ganger vil oppleve at telefonen blir vesentlig raskere.

For å kjøre programvareoppdateringen må du slå av telefonen, ta batteriet ut og inn, og holde inne slettetasten (c) mens du plugger kabelen til datamaskinen din.

 

(Klikk for større bilde)
Klikk for større bilde

Med sikkerhetskopi av telefoninnholdet og den nyeste programvaren på plass, er det trygt å ta i bruk de praktiske egenskapene PC Suite kan by på.

Et naturlig sted å starte, er å gjøre en såkalt synkronisering. Da samkjører du ting som kalender og kontakter på telefon og datamaskin.

Hvilke elementer som synkroniseres avhenger av hvilket program du bruker på datamaskinen. Dette kan være kalendernotater, gjøremål, notater, adressebok, bokmerker i nettleseren og lignende. Du kan huke av elementer du ikke ønsker å synkronisere.

 

 

(Klikk for større bilde)
Klikk for større bilde

Samme hvor kjapp du er på mobiltastaturet vil du aldri oppnå den samme hastigheten du kan få ved å bruke et vanlig PC-tastatur. Å redigere adresseboken din gjennom Sony Ericsson PC Suite er en langt hyggeligere opplevelse enn å sitte å bla seg halvt ihjel på mobiltelefonen.

Spesielt dersom du skal ta en skikkelig vårrengjøring i adresseboken er det praktisk å kunne bruke PC-en. Om du skal fjerne alle kontaktene du har opparbeidet deg gjennom årets samlede byturer, legge inn etternavn, adresser eller annen info, eller rett og slett bare gi alle kontaktene dine stor forbokstav, går det kjapt unna ved å bruke PC Suite.

 

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde

Sony Ericsson har også en finfin løsning for å håndtere tekstmeldinger. PC-programmet leser automatisk av innboksen din og viser alle mottatte og sendte meldinger på skjermen.

Du kan også skrive meldinger fra PC-en, så lenge mobiltelefonen din er koblet til. Dette går i de aller fleste tilfeller langt raskere enn å knote med mobiltastaturet.

 

PC Suite byr også på en dugbar MMS-editor, som lar deg både lese og sette sammen MMS-meldinger. På samme måte som med tekstmeldinger kan du fjernstyre mobiltelefonen og sende meldingene direkte fra PC-en.

 

(Klikk for større bilde)
Klikk for større bilde

Selv om de fleste Sony Ericsson-telefoner kan leses som en vanlig, ekstern harddisk, betyr det ikke at filutforskeren i PC Suite er overflødig.

Å bruke filutforskeren er både ryddigere og mer effektivt enn å åpne de forskjellige mappene i telefonen, kopiere innholdet, åpne en mappe på datamaskinen og lime inn innholdet.

Her er det bare å merke filene du vil overføre, og klikke på overføringspilene, så er jobben gjort.

 

PC Suite kan snakke med kalenderen på telefonen din, og du kan lagre notater og påminnelser direkte fra datamaskinen.

Du har tilgang til alle de samme funksjonene som fra mobiltelefonen, og kan både legge inn alarmer, om påminnelsene skal gjentas mer enn en gang og øvrige kalenderelementer.

Å redigerer kalenderen går, i likhet med det meste du kan gjøre fra telefonen, langt raskere når du gjør det fra datamaskinen.

 

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde

Sony Ericsson Media Manager er Sony Ericssons programvare for å overføre bilder, video og lyd til og fra telefonen. Programmet krever at telefonen er tilkoblet i mediemodus, noe som betyr at du ikke kan bruke andre PC-Suite-funksjoner mens det kjører.

Fordelene med et slikt program er hovedsaklig oversikten du får, og muligheten til å sortere, redigere filnavn og lignende på en kjapp måte.

I likhet med filutforskeren gjør Sony Ericssons medieprogram ellers ingenting du ikke kan gjøre selv ved å koble telefonen til som ekstern harddisk.

 

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde

Du kan i de fleste tilfeller koble datamaskinen din til internett via mobiltelefonen, uten å bruke produsentenes programvare. Dette er imidlertid langt fra så lettvint som å bruke PC Suites internettilkobling.

Tilkoblingsmetoden burde egentlig ikke kreve noen videre utdypning. Alt du trenger å gjøre er å klikke på tilkoblingsknappen, så er du på nett.

Alternativer for Linux og Mac

Sony Ericsson PC Suite finnes dessverre kun for Windows, så dersom du sitter på en maskin med Mac OS eller Linux må du bruke alternative synkroniseringsprogrammer.

For Mac OS X er det beste valget Isync. Dette programmet er på langt nær like funksjonsrikt som PC Suite, men du får greie synkroniseringsmuligheter for kalender og adressebok.

Linux-brukere kan ta en nærmere titt på Opensync, som skal ha omtrent samme funksjonalitet som Isync.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen