Har du blitt lurt?

Noen nettvideoer klarer bragden å ta turen innom flere hundre tusen av maskinene hos verdens nettbrukere. Ofte fordi de er imponerende eller nesten ikke til å tro. Det er det da også flere av de som ikke er.

Nettsiden Cracked har ført opp noen av videoene som har tatt runden på nettet og sjokkert nettbrukere verden over, helt uten grunn. Vi gir deg her noen av disse pluss noen av våre egne favoritter av nettvideoer som lurer deg trill rundt.

Slaget som gikk verden over
Kun en uke etter at komikeren Michael Richards, bedre kjent som Kramer fra Seinfeld, lot sine fatale ord om hudfargen til en tilskuer falle under en stand-up opptreden, var det andre som så det som positivt å bruke nettet for å bli mer kjent. Det dukket derfor plutselig opp en video av stand-up komikeren Pauly Shore som blir slått ned av en illsint publikummer mens han opptrer. Videoen klarte å skape heftig debatt om hvem som var mest ufyselig, Pauly Shore eller den voldelige publikummeren.Andre derimot stilte spørsmål ved videoens troverdighet. En nøye gjennomgang av slaget tilsier at Shore aldri virkelig ble truffet, slaget ble heller aldri anmeldt. Etter hvert viste det seg at slaget var en del av showet, og Pauly Shore måtte til slutt laste opp en ny video på nett som viser hvordan han og den "tilfeldige" publikummeren øver på det hele i forkant av showet.

Nei du kan ikke poppe popcorn med mobilen
Denne neste videoen fikk nok mange til å sette både kaffe og litt til i vrangstrupen. Når popcorn kan poppes med mobilen, hva gjør den da med hodet ditt?Men nei, også denne videoen er det reneste bløff. Om dette var mulig håper vi Statens Strålevern for lengst hadde kommet på banen. Hos Britiske The Telegraph mener de det tvert i mot er snakk om et forsøk på å bruke nettet og dens mange brukere som en markedsføringskanal. Hvem som står bak er derimot usikkert.

Se katten, katten flyr
Nokia står kanskje bak, for de har brukt lignende metoder tidligere. Denne sjokkerende videoen med en flygende katt er et av eksemplene.Den verserte lenge på nett som et humoristisk klipp med et snev av sadisme. Noen ble nok skuffet, men forhåpentligvis ble mange flere glade da en lengre versjon kom ut og det viste seg at den tilsynelatende hjemmelagde filmen var dyktig montert av Nokia.

Virkeligheten er ikke så ille for juksemakere
Alle som noen gang har spilt en runde med Counterstrike og følt hvordan det er å stadig ligge under for dine medspillere vet at det kan være fristende å benytte seg av en liten juksekode eller to. Det er det derimot de færreste som turte etter at denne videoen tok en runde på nett:Å få knust maskinen er det neppe noen som ønsker å oppleve. Det var også flere som mente at straffen var en smule hard. På den annen side var det mange som også syntes den var vel fortjent.

Men skjedde det virkelig? Nei, virkelighetens spillnerder er nok ikke så hardbarkede. Videoen ble tvert i mot skapt for å promotere en LAN-fest som skulle holdes i LA i 2001. Ikke overraskende har videoen blitt langt mer berømt enn selve LAN-festen.

Kameratyven
Denne videoen under endte opp med å bli enormt populær en stund. Ikke overraskende da videoen tar en svært overraskende vending.Men som denne artikkelen tilsier er videoens virkelighetsgrunnlag svært tynt. På den annen side var det såpass mange som antok at den var virkelig at på nettsiden wittkopp.net, som videoen reklamerer for, er det plassert en enorm advarsel om at videoen slett ikke er virkelig. Advarselen måtte settes opp etter en enorm pågang fra nysgjerrige besøkende.

Læreren som går amok
Det finnes en rekke video av elever som går amok, arbeidere som går i spinn og politimenn som avfyrer våpen i klasserom. Alle fortjener de en liten stjerne på netthimmelen. Denne videoen av en lærer som gyver løs på elevene sine skulle du tro gjør mannen fortjent til en runde bak lås og slå:Det gjør den derimot ikke, for videoen er spill fra ende til annen ifølge Cracked sin analyse. Det faktum at elevene flyr gjennom rommet av spark som ikke treffer, og at hendelsen ikke er nevnt med et ord i franske medier burde være bevis nok. At personene i videoen i tilegg opptrer i en annen video av samme bruker, bortsett fra denne gang som venn og ikke som lærer bør nok også fortelle sitt.

Verdens uheldigste servitrise
Helt til slutt kan vi presentere en video som i det siste igjen har dukket opp på flere norske nettsider. Servitrisen som trolig har sin livs verste arbeidsdag:Heldigvis for servitrisen er også denne videoen løgn fra start til slutt. Verken servitrisen eller noe ekte vindu ble skadet i denne videoen. Derimot er dette en reklame for et magemiddel som noen i ettertid har klippet til for å kunne ta verden med storm. Hvordan dette skal være effektiv promotering for et middel mot trege mager er vi derimot usikre på. Men så er vel ikke akkurat det produktet det enkleste å reklamere for.

Hos Cracked kan du se flere eksempler på sjokkerende nettvideoer som lurer deg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen