Har 50 % av markedet

Salget av mobile enheter økte med 18 prosent i andre kvartal av 2005, og endte på 188 millioner solgte enheter. I følge analysebyrået Strategy Analytics er det Nokia og Motorola som holder salgstallene oppe, og de to mobilgigantene har nå til sammen vel 50 prosent av mobilmarkedet.

Nokia økte sin markedsandel fra 31,2 til 32,3 prosent, mens Motorola økte fra 16,7 til 18 prosent. Mye av veksten stammer fra salg til vekstmarkeder, som Afrika, Sør-Amerika og Øst-Europa. Her har Nokia og Motorola satset hardt med en bred portefølje av enkle og billige mobiltelefoner.

Stort salgspotensial i fattige områder
På tredjeplass finner vi Samsung med en markedsandel på 13 prosent, ned fra 14,2 prosent i forrige kvartal. Videre er LG med stagnerende 6,4 prosent. Begge aktører får kritikk, og skylden på de dårlige tallene legges på det smale utvalget av mobiltelefoner de tilbyr i fattige land.

- Mange førstegangskjøpere kommer nå inn på markedet, og de er på utkikk etter enkle mobiltelefoner, sier Neil Mawston fra analysebyrået.

SE ligger fortsatt på en femteplass, og Strategy Analytics melder at de tjener bra på sitt salg av dyrere modeller. Siemens falt ikke overraskende ned fra 5,4 til 4,5 prosent. Tilbakegangen skyldes at operatører lot være å kjøpe mobiler fra selskapet fordi de er skeptiske til fremtidsutsiktene.

Salgsøkningen er nå konsentrert rundt markeder i vekst, og her er lave mobilpriser et særdeles viktig kriterium. Mobilprodusenter som ikke klarer å satse i disse markedene vil møte store vanskeligheter, advarer analysebyrået.

I dette tilfellet har giganter som Nokia og Motorola en fordel siden de kan produsere store mengder lavprismodeller til en billig penge.

Strategy Analytics spår videre at det totale salget av mobiltelefoner vil nå 775 millioner enheter i løpet av året.

(Kilder: Yahoo, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen