(Bilde: TCL)

Har sluppet en ny og grisebillig 4K-TV

Ny rimelig modell på vei fra Kina.

4K-TV-ene har så smått begynt å dukke opp i butikkene, men er ennå relativt dyre. Blant de rimeligste modellene hittil finner vi Sonys nye 55-tommer til 40 000 kroner og blant andre LG har også en 55-tommer på vei med litt høyere pris.

Vi har også sett eksempler på noen oppsiktsvekkende billige 4K-modeller, først og fremst en 50-tommer fra Seiki til 1300 dollar, eller cirka 7700 kroner. Denne viste seg senere å ikke holde mål rent teknisk.

Enda billigere modell

Nå er en annen aggressivt priset 4K-TV på vei fra den kinesiske produsenten TCL. Denne blir visstnok enda mer lommebokvennlig enn overnevnte modell, med en veiledende utsalgspris i USA på kun 1000 dollar, eller rett under 6000 norske kroner.

Modellen er på 50 tommer og har en oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Den har ellers LED-kantbelysning, oppdateringsfrekvens på 120 Hz og fire HDMI-utganger. Den har også mulighet til å oppskalere vanlig HD-innhold til 4K.

TCL kaller videre utseende til TV-en «sofistikert» og har gitt modellen en tynn ramme i fargen «gunmetal»-grå.

Ikke velutstyrt

Utover det er den i likhet med Seiki-modellen en ganske «ribbet» TV, som etter pressemeldingen å dømme verken har 3D-støtte, smart-TV-funksjonalitet eller annen fordyrende teknologi. Prisen tatt i betraktning er ikke dette akkurat overraskende.

TCLs nye 4K-TV skal lanseres i USA i september, og det er uvisst om eller når den skal slippes i andre deler av verden. Det gjenstår også å se om kvaliteten på TV-en overgår Seikis noe skuffende forsøk.

De billige panelene fra Kina leder an i 4K-utviklingen: Får TV-markedet til å vokse igjen »

(Kilde: TCL, via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen