Har noen av dine Facebook-statuser havnet her?

Teknofil Har noen av dine Facebook-statuser havnet her?

(Bilde: Skjermdump, Facebook)

Har noen av dine Facebook-statuser havnet her?

Denne gruppen henger ut idiotiske statusoppdateringer og debattinnlegg i tabloidaviser for å «bekjempe» dem.

På Facebook beskriver gruppen med de hemmelige grunnleggerene seg slik:

«Her blir Facebook-statuser og debattinnlegg fra tabloidaviser lagt ut for bespottelse med forankring i visjonen om et forebyggende tiltak, som skal gjøre dagen på internett mer overkommelig for enkeltindividet.»

Med 6483 følgere (nå over 13 000, red.anm) renner det daglig inn tips fra folk som irriterer seg eller morer seg over det de oppfatter som dumme, irriterende eller lite gjennomtenkte statuser.

«e så lei mæ, e itj vits å spør ka som har skjedd.....»

«Håhåhåhå...lykke til!» og «au... dette skjærer seg...» er et par av tilbakemeldingene statuseieren har fått etter denne.
«Håhåhåhå...lykke til!» og «au... dette skjærer seg...» er et par av tilbakemeldingene statuseieren har fått etter denne.Foto: Skjermdump (Nettavisen)

Noen eksempler som er lagt ut til spott og spe er:

«Gøy igår, angst idag. Til ho som har bilde av tissen min: isje legg det ut. — på Malakoff»

«Lillegutt slo hodet i asfalten i dag. Kjøpt meg nye sko.» , og den klassiske:

«fy faen så lei mæ :( e itj vits å spør ka som har skjedd.....»

Dårlig humor og hevngjerrige fjortissjenter

Etter 18-åringen skrøt av at han hadde blitt lokalkjendis etter å ha totalvraket bilen sin, ble statusen rapportert rett inn til Kontrollorganet for latterliggjørelse.
Etter 18-åringen skrøt av at han hadde blitt lokalkjendis etter å ha totalvraket bilen sin, ble statusen rapportert rett inn til Kontrollorganet for latterliggjørelse.Foto: Skjermdump (Nettavisen)

Grunnleggerne av Kontrollorganet, som ikke ønsker å stå frem med navn, forteller at de innsendte bidragene har økt i takt med medlemstallet, og at det er cirka en halv prosent av medlemstallet som sender inn bidrag hver dag.

- Det mest interessante med de innsendte bidragene, er at halvparten av dem ligger på samme humoristiske nivå som en gjennomsnittlig Kristian Valen-sketsj. Noe som forteller oss at enten har folk flest usannsynlig dårlig humor, eller så er halvparten av bidragene sendt inn av hevngjerrige fjortenårige jenter, sier en av gruppe-grunnleggerne til Nettavisen.

- Eksponeringsbehovet har tatt over

Gruppen startet først som en intern greie, men har de siste ukene eksplodert.

- Siden er ment som en advarsel om hvor offentlig alt man legger ut på internett er, men hovedsaklig handler det jo bare om hvor jævlig morsomt det er når folk ikke har skjønt akkurat det. Eksponeringsbehovet har tatt over for hensyn til privatlivet, til stor underholdning for de oppmøtte. I tillegg er det noen av statusene vi legger ut som har meninger og holdninger som vi føler er viktige å holde opp mot lyset.

- Enkelte blir dødelig fornærmet

«Jaja. Å lage barn er jo enkelt, staving derimot, kan være mer av en utfordring», skriver en av de kommenterende leserne.
«Jaja. Å lage barn er jo enkelt, staving derimot, kan være mer av en utfordring», skriver en av de kommenterende leserne.Foto: Skjermdump (Nettavisen)

Med tanke på personvern, velger gruppa å anonymisere dem som har skrevet statusene, og de som har kommentert dem i etterkant.

- Som alle vet, så er det å motta positiv tilbakemelding på internett umulig. Men folk flest liker tydeligvis å føle seg smartere enn andre mennesker. Alle synes det er morsomt å le av andres statuser og skrive nedlatende kommentarer, helt til deres egen status blir postet. Da blir de dødelig fornærmet, helt blottet for evne til å innse dobbeltmoralen.

De har enda til gode å bli konfrontert med en av «eierene» til statusene han har publisert.

- Det virker som de fleste som vi poster statusene til ikke har funnet frem til siden vår så langt, eventuelt at de er smarte nok til å holde kjeft. De få gangene noen har kontaktet oss per mail om en spesifikk status, så har vi ettergått ønskene deres. Kontrollorganet har utfylt sin rolle, en haug folk har hatt det morsomt på deres bekostning. Vi er ikke sadister heller. Bare litt.

Sjekk ut Facebook-gruppen her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen