Har nådd ny milepæl – så mange Windows 8-lisenser er solgt
(Bilde: Illustrasjon: Hardware.no)

Har nådd ny milepæl – så mange Windows 8-lisenser er solgt

Rekorden til tross, Windows 8 lever fremdeles i skyggen av forgjengeren.

Microsofts operativsystem Windows 8 har rundet 200 millioner solgte lisenser. Dette tallet inkluderer salg direkte til PC-produsentene, som da ikke nødvendigvis har tatt alle i bruk riktig ennå, og Windows 8-oppgraderingspakker.

Nyheten om salgsmilepælen kom via Microsofts markedssjef Tami Reller, og er de første offisielle salgstallene vi har hørt fra den kanten siden Windows 8 nådde 100 millioner solgte i mai i fjor.

Microsofts Tami Reller.
Microsofts Tami Reller.Foto: Microsoft

Hvorvidt Microsoft er skuffet over 200 millioner solgte etter drøye femten måneder på markedet vites ikke. Men vi vet at at salget av Windows 8 ligger et godt stykke bak forgjengeren Windows 7, som etter like lang tid klarte å nå 300 millioner.

Vi kan derfor gjette på at forhåpningene har vært litt høyere, men med tanke på at PC-markedet i 2013 falt som en stein, var det kanskje ikke annet å forvente.

Håper på XP-bytte og hybrider

En av grunnene til at PC-en solgte såpass dårlig i fjor, var at en god del potensielle kunder valgte å kjøpe seg et nettbrett i stedet. Microsofts håp er at 2014 vil få fart på salget av hybridmaskiner – altså datamaskiner med touchskjerm og avtagbart tastatur. Disse er jo litt mer praktiske å jobbe på, samtidig som de også gir en anstendig nettbrett-følelse på farten.

Videre skal støtten for ærverdige Windows XP avsluttes i april måned, og ifølge HP sitter førti til femti prosent av verdens bedriftskunder fremdeles på systemer som kjører Windows XP.

Når disse da må over på en ny plattform fra i våres, er det ikke fritt for at både maskinvareprodusenter og Microsoft kan oppleve et om ikke annet midlertidig løft i salget.

Dette skal også være grunnen til at Microsoft i disse dager jobber med oppdateringen «Update 1» til Windows 8.1, som visstnok blant annet skal sørge for at operativsystemet skal klare seg med mindre ressurser – noe som vil være viktig for de som ønsker seg Windows 8.1 på sin gamle XP-maskin.

Har du Windows 7 og trives med det?
Da er det ingen grunn til å stresse >>>

Kilde: ZDNet

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen