Har laget ny minnetype som vil gi billigere SSD-er

Har laget ny minnetype som vil gi billigere SSD-er

Toshiba har krympet NAND-minnet.

Toshiba er nå i full gang med å starte opp produksjonen av en ny generasjon med NAND-minne. Dermed blir de etter alle solemerker den første produsenten som tar i bruk 15 nanometerteknikk for å lage sine kommende minnebrikker.

Ved å gå vekk fra dagens minnebrikker, som benytter 19 nanometer, vil de nye brikkene i teorien redusere arealet som trengs for få plass til alle transistorene med hele 40 prosent. Dette vil øke lagringskapasiteten til de nye brikkene betraktelig, og dermed senke prisen per gigabyte. 

Satser på to ulike typer kretser

Ifølge pressemeldingen skal Toshibas minnefabrikk Yokkaichi kjøre i gang samlebåndene for den nye generasjonen med NAND-minne i slutten av denne måneden. 

Selskapet jobber med to ulike typer kretser på de nye 15-nanometers brikkene. Den ene vil være en såkalt MLC-basert krets som lagrer to biter med data per minnecelle. Denne kretsen skal totalt være på 128 gigabit, og gi en kapasitet på 16 GB. 

Samtidig jobbes det med en TLC-variant, som i motsetning til den MLC-baserte kretsen vil lagre hele tre biter data per minnecelle. Fordelen med TLC-baserte kretser er at det gjør det enda billigere å produsere brikkene, mens ulempen er at det går utover levetiden til minnet. 

De nye minnebrikkene blir også raskere enn de tidligere 19-nanometers brikkene fra selskapet. Mens dagens NAND-minne klarer en overføringshastighet på 400 Mbit/s, vil den nye generasjonen i teorien overføre data med en hastighet på 533 Mbit/s. 

Selv om produksjonen av disse brikkene nå allerede er i gang, må du allikevel smøre deg med tålmodighet. Toshibas nye minne vil etter alt å dømme ikke være på plass i ulike produkter før i 2015. 

Vet du hvor mye minne i maskinen du trenger til helt vanlig bruk?
Vi har testet hvor mye som egentlig kreves (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

 

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen