Har ikke kuttet strupen på Windows RT likevel
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Har ikke kuttet strupen på Windows RT likevel

Microsofts «Light»-Windows får leve litt til.

Det har vært mye forvirring rundt Windows RT, versjonen som gjør at bærbare og nettbrett med ARM-prosessorer kan by på en anstendig Windows-opplevelse.

Ulempen? At en god del tredjeparts programvare ikke kan installeres på RT – unntaket er ting som kan kjøres over nettleseren eller installeres gjennom Windows Store.

Se vår guide: Slik velger du riktig Windows-nettbrett »

Etter mye om og men, der den ene produsenten etter den andre (og den tredje) droppet det mindre populære OS-et, var det til slutt bare Microsofts Surface-brett som stod igjen.

Og nå er det slutt på produksjonen av disse også.

Død, men ikke begravet

Å lage eller videreutvikle et operativsystem som ikke brukes er det jo ikke noe poeng i, så det er ikke uten grunn vi på tampen av forrige måned kunne melde om at Windows RT var på vei til graven.

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Men så enkelt er det visst ikke.

Ifølge GeekWire, skal en talsperson for Microsoft ha uttalt at det ikke betyr at selskapet har dratt ut pluggen og slått av lyset for OS-et.

Vedkommende skal ha gjentatt noe av det det Terry Myerson, Microsofts operativsystemsjef, visstnok sa under presentasjonen av nye Windows 10 i forrige måned.

– Microsoft jobber med en oppdatering for Windows RT, og vi vil komme med mer senere. ARM-enheter vil fremdeles være en avgjørende del i bredden av enheter Windows 10 skal støtte, med en optimalisert opplevelse for ARM-baserte mobiler, phablets (gigantmobiler, journ.anm) og små nettbrett opp til åtte tommer, sa talspersonen.

Det betyr nok ikke at Windows RT kommer til å leve så veldig lenge som egen plattform, men at den om ikke annet vil holde koken frem til det blir naturlig for Windows 10 å overta stafettpinnen.

Windows 10 skal jo uansett være gratis å oppgradere til, og når datamaskiner som ARM-baserte Raspberry Pi 2 får Windows 10-støtte er det utvilsomt svært gode håp for Microsofts egne Surface-brett også.

Sjekk vår sniktitt:
Vi liker Windows 10 allerede >>>

(Kilde: GeekWire)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen