Har du prøvd denne knappen i Spotify?
Teknofil
(Bilde: Spotify/teknofil.no)

Har du prøvd denne knappen i Spotify?

Alle apper har blitt borte, og dette var det eneste som ble igjen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For et par uker tilbake begynte Spotify å rulle ut en splitter ny versjon til PC og Mac. Den nye oppdateringen skulle være renere og penere enn tidligere, og by på flere nye funksjoner. Omtrent den samme regla du hører hver gang en ny oppdatering rulles ut.

Da oppdateringen endelig var installert, viste det seg imidlertid at Spotifys 1.01-oppdatering ikke bare har finjustert på ting, men også fjernet, flyttet og blokkerte en rekke funksjoner. Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og strømmetjenestens forum flommer over av kritiske innlegg.

Fjerner appene

Disse appene får vi aldri se igjen.
Disse appene får vi aldri se igjen. Foto: Spotify/Teknofil.no

La oss ta det mest oppsiktsvekkende først: Spotify-appene er borte. Selv om app-utvalget i Spotify ikke var så altfor stort, hadde vi tre favoritt-apper som vi brukte titt og ofte. Nå er imidlertid app-markedet fra 2011 borte for godt. 

Spotify begrunner avgjørelsen i et blogg-innlegg, hvor de oppfordrer utviklere til å lage apper som knytter seg til databasen deres fra utsiden. De har laget et utviklerverktøy for å gjøre lettere, både for mobil og web, men ikke for skrivebordsapper. 

Ny sangtekst-knapp

Trykk her for sangtekster.
Trykk på lyrics-knappen for sangtekster. Foto: Spotify/teknofil.no

Appen vi brukte aller mest het TunesWiki, og viste sangtekster rett i Spotify, mens sangen spilte. Selv om appen er borte for godt, har funksjonen nå blitt innebygd i Spotify. 

Alt du trenger å gjøre er å trykke på «lyrics»-knappen til høyre for tidsoversikten (nederst i høyre). Trykker du på den, får du opp sangtekstene, levert av tredjeparts-selskapet Musixmatch. Teksten flytter på seg samtidig som sangen avspilles, og fungerer nesten likt som TunesWiki-appen gjorde. 

Mistet funksjonalitet

Raskt søk er borte

I tillegg til de åpenbare endringene, har Spotify også fjernet et par småtriks du kunne benytte deg av tidligere. Blant annet kan du ikke lenger søke etter sanger i en spilleliste. Tidligere kunne du enten trykke Ctrl-F for å søke etter en sang eller artist, eller bare skrive navnet du var ute etter. Ingen av disse alternativene fungerer lenger. 

Minimering er deaktivert

Hvis du er en Windows-bruker, og trykker på krysset på Spotify-vinduet, vil programmet lukkes helt. Tidligere fortsatte musikken å spille, selv om vinduet forsvant og ble minimert til verktøy-linjen. 

Proxy-problemer

Mange Spotify-brukere har benyttet seg av proxy-servere for å få tilgang til tjenesten når de er på lukkede jobb-nett. Dette skal ha blitt mye vanskeligere i den nyeste utgaven, skriver brukeren Mdlapla på Spotify-forumet.

Vi har kontaktet Spotify for nærmere forklaring, men har foreløpig ikke hørt noe.

Du kan få 50 prosent avslag: 
Spotify lanserer familieabonnement »

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen