(Bilde: Microsoft/Hardware.no)

Har du Live Messenger må du bytte nå

Om kort tid stenges tjenesten for godt.

I november i fjor bekreftet Microsoft at Windows Live Messenger, også kjent som MSN Messenger eller bare MSN, skulle legges ned. Nå er den endelige datoen satt, og 15. mars i år dras pluggen ut for godt.

Mer enn hundre millioner brukere av tjenesten fikk i dag en e-post fra Microsoft – i alle fall de brukerne som fortsatt har tilgang til e-posten de registrerte seg med.

Beskjeden fra Microsoft er uansett klar: Hvis du ønsker å opprettholde kontakten med dine MSN-kontakter, har du pent med å flytte din Windows Live-konto til Skype istedet.

De eneste som er unntatt fra dette er kinesiske brukere, ettersom disse betjenes av lokale servere.

Forventet skifte

Helt siden Microsoft kjøpte Skype i 2011 har ryktene svirret om at de to tjenestene ville slås sammen, så da det ble bekreftet var det ingen stor overraskelse.

Selv om vi også fikk vite at overgangen ville skje første kvartal i år, fremstår beskjeden fra Microsoft noe brå. Med drøyt to måneder før Live Messenger forsvinner, vil mange bli tvunget til å omstille seg til en ny brukerflate relativt raskt.

Ettersom Microsoft har en del å tape på å miste brukere vil de dog etter alt å dømme ønske å gjøre overgangen så smertefri som mulig. I både e-posten og programvaren tilrettelegger de også for dette – etter beste evne.

Fullstendig overflytting

Hvis du installerer Skype – eller som Microsoft skriver, «oppdaterer til Skype» – og logger inn med samme ID som du bruker på Live Messenger, vil alle kontaktene dine flyttes over automatisk. Dersom du har Skype-konto fra før vil du få mulighet til å smelte sammen de to kontaktlistene, så du slipper å miste noen.

Inne i selve Live Messenger vil det også dukke opp et banner som ber deg oppdatere programvaren. Hvis du klikker på dette installeres Skype – og Live Messenger avinstalleres i samme slengen.

Om dette er den mest smertefri måten å lokke folk over til en ny plattform på vil nok vise seg på publikums reaksjoner. Selskapet har i også tilrettelagt for at eventuell forvirring skal kunne oppklares, også på mobile plattformer. Både iOS, Windows 8 Phone og Android-versjonene av Skype har nemlig allerede fått lagt til brukerstøtte for Microsoft-konti.

Kommer du til å savne MSN Messenger? Vil Skype fylle samme rolle?
Diskuter i kommentarfeltet:

(Kilde: Forbes, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen