(Bilde: Netflix)

Har du lagt merke til dette på Netflix?

Filmtjenesten beskjærer filmene du ser.

Filmer blir spilt inn i ulike sideforhold. Et som er mye brukt i Hollywood er 2.39:1, mens de fleste TV-skjermer kjører på med 16:9. Sagt på norsk betyr dette at filmer som er skutt i 2.39:1 er langt bredere enn TV-en din, og da pleier du vanligvis å se svarte felt over og under selve bildet.

I gamle dager hendte det at produsenter kuttet, klippet og zoomet inn på filmer i bredformat, og det var spesielt gjeldende da TV-ene hadde 4:3-formatet. Nå viser det seg at videotjenesten Netflix muligens holder på med en tilsvarende taktikk.

– Vi beskjærer ikke

Tumblr-bloggen What Netflix Does har nemlig gravd fram flere eksempler på hva Netflix kan gjøre med spillefilmer som er bredere enn 16:9.

Selskapet har tidligere uttalt at de ikke beskjærer filmer og vil presentere dem i sitt opprinnelige format, men skjermbildene på bloggen viser at enkelte filmer er åpenbart endret.

– Vi vil tilby det beste bildet og det originale sideforholdet på alle titlene i Netflix. Men dessverre bommer kvalitetskontrollen vår iblant, og resultatet er at vi viser feil versjon av en tittel, skriver informasjonsdirektør i Netflix, Joris Evers, i en e-post til Hardware.no.

– Når vi oppdager dette erstatter vi tittelen så snart som mulig, legger han til.

Selskapet er mer snakkesalig om dette:
Netflix begynner å snakke »

(Kilder: Tumblr via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen