Har du hørt om verdens tredje største smartmobilprodusent?
Teknofil
(Bilde: Xiaomi)

Har du hørt om verdens tredje største smartmobilprodusent?

Bare Samsung og Apple er større.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung og Apple har du selvsagt hørt om. Disse selskapene er henholdsvis verdens største- og nest største smartmobilprodusentene i verden. Men hva med tredjeplassen? Det er ikke lenger Huawei, for nå har en annen kinesisk produsent overtatt plassen, melder Reuters.

Kinas bestselger heter Xiaomi, som nylig ble blitt introdusert på det indiske og singaporske markedet også. Tallene fra analysebyrået IHS iSuppli for forrige kvartal viser at denne produsenten solgte 19 millioner smartmobiler, ifølge Android Authority. De skal dermed ha solgt hele 26 prosent flere mobiler enn i forrige kvartal, noe som er ganske vilt.

Som fast Teknofil-leser vil du muligens kjenne til Xiaomi, men det er likevel overraskende at denne produsenten har fått en så plutselig suksess.

Kina er i vinden

Likevel er både Huawei og Lenovo – begge fra Kina – også med i toppsjiktet. De vil sammen med sørkoreanske LG kjempe om å kapre tredjeplassen fra Xiaomi de neste månedene. 

Ifølge Chosun.com har dessuten både Meizu og OnePlus gjort store fremskritt, noe som viser at de kinesiske mobilprodusentene virkelig er på fremmarsj.

Xiaomi fortsetter med latterlige salgstall
Utsolgt på 4,2 sekunder »

(Kilder:  Chosun.comAndroid AuthorityReuters)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen