Har du fått smoothie på Snapchat?
Teknofil
(Bilde: montasje, Twitter/Wired)

Har du fått smoothie på Snapchat?

For all del, ikke besøk nettsiden!

Flere amerikanske medier melder om at Snapchat har blitt hacket. Bilder av en fruktdrikken smoothie med en link til det lumske nettstedet Snapfroot er i omløp. Dette blir tilsynelatende sendt til deg med en av dine kontakter som avsender. Går du inn på nettsiden, står du i fare for å få mobilen, nettbrettet eller PC-en din infisert av skadelig programvare, ifølge Tech Crunch.

Snapfoot utgir seg visstnok for å selge vektreduserende helsekostprodukter på nettsiden sin (den du ikke bør gå inn på). En av de første som trolig oppdaget Snapfroot var Wired-skribent Joe Brown. Han tok kontakt med Snapchat, og de avkreftet at det var snakk om et omfattende hackerangrep mot dem. Derfor er det mer sannsynlig at hackerne har stjålet innloggingsinformasjonen til enkelte Snapchat-brukere, og deretter begynt å spre linken.

Snapchat anbefaler å ikke åpne linken fra Snapfroot, og dessuten endre passordet ditt dersom du får beskjed av dine venner om at du sender ut slike "snaps".

Twitter kommer det frem at mange brukere har mottatt meldinger fra Snapfroot, men vi vet ikke om dette har spredd seg til Norge også. Uansett kan det være lurt å være klar over at folk med skumle hensikter har begynt bruke Snapchat som en kanal for å spre skadelig programvare.

 

Ønsker sikrere alternativ:
Microsoft vil ha slutt på passord »


(Kilder: Tech Crunch, Wired, Twitter)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen