Har du et spørsmål til en av verdens smarteste personer?
Teknofil
(Bilde: Google Zeitgeist)

Har du et spørsmål til en av verdens smarteste personer?

Stephen Hawking stiller til ukeslangt intervju på Reddit.

Stephen Hawking regnes som en av verdens smarteste mennesker, og listen over hans oppdagelser og grensesprengende teorier er for lang til å ramse opp her. 

Fra og med i dag stiller han opp til et såkalt AMA-intervju (Ask Me Anything) på den populære nettsiden Reddit, hvor hvem som helst kan stille ham spørsmål.

Varer hele uken

AMA-sesjonen vil vare ut hele uken, og hovedtemaet skal være «farene ved kunstig intelligens», som Hawking har uttalt seg en del om i det siste. Han sa blant annet til BBC nylig at han var redd for at roboter vil utvikle seg raskt, og drepe oss alle

Vanligvis varer slike AMA-intervjuer bare i et par timer, men på grunn av at Hawking er nødt til å kommunisere via sin spesiallagde datamaskin, har han satt av ekstra lang tid til intervjuet. Dermed har du flere dager på deg til å komme på et godt spørsmål.

Som vanlig i slike AMA-intervjuer på Reddit blir gode spørsmål stemt frem av andre brukere, og får en mer synlig plassering på nettsiden. Dårlige spørsmål blir ofte stemt ned ganske raskt, og forsvinner helt fra nettsiden. 

Du finner spørrerunden hans på Reddit.com/r/science

Vet du ikke hva du skal spørre Stephen Hawking?

(Kilde: Engadget, Reddit)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen