(Bilde: Montasje: Apple/Shutterstock)

Oppdater din nye MacBook Air nå

Apple har rettet nettverksproblemet.

En av de store nyhetene da Apple lanserte den nye MacBook Air tidligere i år, var det lynraske trådløse nettverkskortet. Kortet gav støtte for den nye 802.11ac-standarden, som tilbyr opptil tre ganger raskere overføringshastigheter enn forgjengeren.

Men raskt etter at kundene fikk kloa i den nye maskinen kimte telefonene hos Apple. Flere rapporterte at maskinen til stadighet koblet seg fra Internett, og mange hadde også problemer med å koble til. Løsningen på problemet har til nå vært å slå av og på nettverkskortet, eller starte om hele maskinen.

Oppdatering ordner opp

Nå har Apple sendt ut en oppdatering som ordner opp i tilkoblingsproblemer til Air. Oppdateringen går under navnet «MacBook Air (Mid 2013) Software Update 1.0» og gjelder bare for nye modeller solgt etter juni i år.

I oppdateringen fikser Apple også to andre feil. Både volumkontrollen, som til nå kunne finne på å leve sitt eget liv, og flimring på bilder i Adobe Photoshop er tatt hånd om.

Fortsatt uløst

Men målinger utført av Ars Technica viser at maskinen fortsatt har problemer med selve overføringshastigheten, som ikke er så god som Apple lovet. De kom frem til at synderen var operativsystemet OS X, og måten systemet snakket sammen med overføringsprotokollene AFP og SMB. Ved filoverføring med Windows i Bootcamp oppnådde de nemlig mye bedre hastigheter.

Dette er dog ikke noe som skulle plage deg om du surfer vanlig på nettet, men større bedrifter eller de som overfører store filer over hjemmenettverk er nok skuffet over dagens tilstand.

Dette ytelsesproblemet er ikke adressert i denne omgang, men skal i likhet med tilkoblingsproblemene kunne løses med en fremtidig programvareoppdatering.

Vi har testet helt nye MacBook Air:
Både 11- og 13-tommeren av imponerte i vår test >>

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen