Har du parabol fra Canal Digital blir HD-kanalene i morgen standard. Men først bør du sjekke at parabolen står rett. (Bilde: iStock, 24339376)

Har du Canal Digital bør du sjekke parabolen

Innføringen av HD-kanaler kan føre til at du må stille inn parabolen på ny.

I morgen tidlig får alle med en parabol og HD-dekoder fra Canal Digital en ny kanalliste. Frem til nå har du måtte lete dypt i kanallisten for å finne HD-versjonen av for eksempel TV 2, men nå byttes dette om. HD-versjonen av kanalene blir nå standardversjonen.

– Vi lanserer nå HD som ny standard i kanallistene fordi det gir TV-seerne betydelig bedre bilde- og lydkvalitet. De siste månedene har vi lansert flere nye TV-kanaler i HD og flere vil komme i løpet av sommeren, sier administrerende direktør i Canal Digital Norge, Petter Carlsen, i en pressemelding.

Sjekk parabolen

Endringen påvirker kun de kanalene som sender det samme innholdet over én kanal med vanlig oppløsning (SD), og en kanal der det samme innholdet sendes i HD. For eksempel vil du nå finne TV 2 i HD vil du nå finne på kanal 5, der du i dag har "vanlige" TV 2. HD-kanalen ligger i daget sted godt over 100-tallet.

På telefon bekrefter Canal Digital at HD-kanalene er litt mer sensitive på hvordan parabolen er stilt, da kanalene krever høyere styrke på signalet. I dekoderens meny kan du se hvor sterk signalstyrke du har. 

Om du slår på dekoderen i morgen tidlig med de vanlige kanalene i svart, må du derfor justere parabolen. Selv om kanalene i SD fungerer fint, er det ikke gitt at du får inn HD-kanalene i det hele tatt.

Selve parabolen kan vris både horisontalt og vertikalt, i tillegg til at du kan rotere selve mottakerhodet for å bedre signalet.

Les hvordan du stiller inn parabolen perfekt i denne guiden »

(Kilde: Canal Digital)

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen