SNAKKIS: Da politiet i Dubai la ut bilde av denne nyanskaffelsen på Twitter, fikk folk noe å snakke om.
Teknofil
SNAKKIS: Da politiet i Dubai la ut bilde av denne nyanskaffelsen på Twitter, fikk folk noe å snakke om.

Har de verdens råeste politibil?

Oljerike Dubai flotter seg med ny politibil som gjør 350 km/t.

Ser du blålyset og får øye på denne i bakspeilet, er det bare å bremse ned og svinge inn til siden. Politiet i det oljerike emiratet har fått velge politibil på øverste hylle og kan nå flotte seg med en Lamborghini Aventador, melder The National, en engelskspråklig avis for Midtøsten.

Gjør 350 km/t

Sportsbilen har en toppfart på 350 kilometer i timen, men det spørs likevel om det er denne bilen politiet vil sette inn i biljakter. Med en prislapp på rundt tre millioner kroner, er er dette en av verdens dyreste politibiler. Trafikken i storbyen og hovedstaden Dubai er beryktet, så denne bilen er nok mest til stas. Bare i løpet av årets to første måneder talte politiet i emiratet 295.000 trafikkforseelser, 400 kollisjoner og i alt 33 døde på veiene.

Snakkis på Twitter

På sosiale medier fikk nyanskaffelsen straks stor oppmerksomhet. «Vær så snill og pågrip meg i denne bilen», lød en kommentar.

En annen skrev: «Du kan bare glemme å kjøre fra politiet i Dubai».

– Midtøstens Monte Carlo

Det er Mahmoud Bukhari fra Exotic Cars Dubai som har levert bilen, og han kan gni seg i hendene med tanke på god PR. Til The National forteller han at selskapet hans det siste året har solgt åtte slike biler.

– Det er et stort marked for slike biler her. Dubai er Midtøstens Monte Carlo, sier han.

Det er likevel ikke første gang at en Lamborghini blir politibil. Det skjedde også i 2004 da italiensk politi anskaffet en Gallardo. Den ble faktisk brukt i biljakter – og til å frakte organer i forbindelse med transplantasjoner.

EKSTRAGAVANSE: Du vil kanskje ikke ha noe imot å bli arrestert om du blir plassert i en Lamborghini Aventador?
EKSTRAGAVANSE: Du vil kanskje ikke ha noe imot å bli arrestert om du blir plassert i en Lamborghini Aventador?Foto: Ahmed Jadallah (Reuters)

Til låns

I Dubai anskaffet politiet nylig en Chevrolet Camaro SS. De sier at flåten av patruljebiler trenger en fornyelse, men når det gjelder lamborghinien, så er den bare til låns foreløpig.

– Du får virkelig gjort deg bemerket med en slik doning i politiets bilpark, men hvis du spør meg personlig, så er det litt spesielt, innrømmer bilselgeren.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen