Kan ha funnet hackeren bak nakenskandalen
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Kan ha funnet hackeren bak nakenskandalen

– Jeg er bare en idiot som prøvde å lure 4Chan, sier den siktede.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at hundrevis av private, intime bilder av en rekke kjendiser ble delt på nettet i helgen, har jakten etter den skyldige pågått. Nå har både en rekke medlemmer av forumnettstedet Reddit og sikkerhetseksperter gravd seg ned i bevismaterialet, og hevder at den skyldige er en 27 år gammel IT-ekspert fra Georgia, USA. 

Avslørt av eget skjermbilde

Den 27 år gamle IT-eksperten skal angivelig ha lagt ut et skjermbilde på nettstedet Imgur, som viste at han hadde en rekke avslørende bilder lagret på datamaskinen sin. Han glemte imidlertid å skjule navnet på både harddisken og nettverksdiskene sine. 

En rekke Reddit-brukere fant igjen disse navnene i innlegg 27-åringen hadde postet på Reddit, og kunne derfra finne hans virkelige identitet. Det tok ikke lang tid før bevismaterialet ble lagt ut på nettet, og 27-åringen fikk hele Internett mot seg. 

– Det var ikke meg

Etter at avsløringene ble publisert på nettet, har 27-åringen stått frem til nettstedet BuzzFeed, og sier det ikke var han som delte bildene. Han sier han bare var ute etter penger, og angrer bittert på valget han tok: 

– Det er ikke jeg som står bak dette. Det er så dumt... [...] Jeg tenkte jeg bare ville tjene litt gratis bitcoins, uttalte IT-eksperten til Buzzfeed, og sier han ikke er involvert i hackingen av kontoene til kjendisene. 

– Jeg er bare en idiot som prøvde å lure 4Chan, og tapte hardt ved å ikke skjule den avslørende informasjonen. De tok beviset mitt og brukte det mot meg. Det er ikke sant: Jeg er ingen hacker. Jeg har ikke peiling på hvordan noen kan ha hacket alle kontoene. 

Heksejakt?

27-åringen forteller at han ikke har sovet på over ett døgn, og at han og hans familie har blitt trakassert av 4Chan-brukere konstant. Han har slettet alle profilene sine på sosiale medier, men det har ikke stoppet nettet fra å gå amok i søken etter mer bevis. 

Både Apple og FBI har bekreftet at de etterforsker saken

Over 100 kjendiser skal ha blitt rammet: 
Hundrevis av kjendis-nakenbilder lekket på nett »

(Kilde: Buzzfeed)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen