Har avslørt produsenten bak de nye spilltastene
(Bilde: YouTube)

Har avslørt produsenten bak de nye spilltastene

Razers nye taster kommer rett fra Kina.

Razer har nylig lansert det nye mekaniske tastaturet BlackWidow Ultimate, som selskapet hevder har egenutviklede brytere myntet på aktive spillere med høye krav. Nå kan det vise seg at disse bryterne i realiteten kun er en Kina-klone av Cherry MX-bryterne, melder en rekke nettsteder – blant annet Sweclockers og NeoWin

Razer sier selskapets nye brytere er utviklet fra grunnen av, og at de produseres av en ukjent tredjepartsprodusent. Bilder som er publisert på nett av det nye tastaturet viser imidlertid at det er en logo på bryterne som ikke tilhører Razer – men det er langt fra noen ukjent produsent det er snakk om.  

Logo til Kina-klone

På den ene kanten av bryteren, under selve Razer-logoen, kan du tydelig se logoen til Kailh, et kinesisk selskap som eies av Kaihua Electronics. De er kjent for å produsere kloner av de mer kjente bryterne fra Cherry MX. 

Disse klonene brukes for det meste i rimelige tastaturer på det kinesiske markedet, men de skal også være i bruk i enkelte europeiske modeller. 

Da vi under CES-messen i januar intervjuet Günter Vogl, mannen som er ansvarlig for produktutviklingen hos Cherry MX, måtte han innrømme at de slet med at mange kopierte deres bryter-design. Dette var en del av motivasjonen til at de nylig utviklet en ny type bryter, som er gjennomsiktig og vanskeligere å kopiere – i tillegg til at de har endret litt på mekanikken inni bryteren.

Cherry produserer sine taster ved selskapets fabrikk i Tyskland.

Har forbedret bryterne

Slik ser det nye mekaniske tastaturet fra Razer ut.
Slik ser det nye mekaniske tastaturet fra Razer ut.Foto: Razer

Bryterne som brukes i de nye BlackWidow Ultimate-tastaturene, skal ifølge Razer ha gjennomgått en rekke modifikasjoner, der det blant annet er fokusert mye på avstanden bryteren må trykkes ned for en kommando gis.

Her mener Razer at den optimale avstanden ligger rundt 1,9 millimeter, noe som er mindre andre mekaniske tastaturer, som visstnok må trykkes 2,2 millimeter ned før maskinen responderer. 

Samtidig skal avstanden mellom når tasten gir en kommando og når den nullstilles igjen være halvvert. Det skal ifølge selskapet gi de aktive spillerne en fordel ved at de kan taste inn flere kommandoer på kortere tid. 

Vil du vite mer om hva mekaniske tastaturer er?
Les vår guide der vi tar for oss alle de ulike bryterne og hvem du skal velge »

(Kilde: SweclockersNeoWin)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen