(Bilde: PrimeSense)

Har Apple kjøpt et 3D-sensorselskap?

– Vi forholder oss ikke til resirkulerte rykter, svarer Apple-aktuelle PrimeSense.

Apple har angivelig kjøpt det israelske selskapet PrimeSense for 345 millioner dollar, ifølge Reuters.com. Informasjonen stammer fra finansavisen Calcalist, som ikke oppgir sine kilder.

PrimeSense lager brikker (chip-er) som gjør det mulig å skape et tredimensjonalt maskinsyn, eller litt forenklet, digitale bildeanalyser i 3D. Microsoft Xbox Kinect brukte for eksempel teknologi fra netopp PrimeSense.

"Vi fokuserer på å bygge et fremgangsikt selskap og bringe sammen 3D-sensorer og naturlig interaksjon i flere forskjellige markeder, slik som interaktive stuer eller mobile enheter. Vi kommenterer ikke hva noen av våre partnere, kunder eller potensielle kunder gjør, og vi forholder oss ikke til rykter eller resirkulerte ryktter," sier en talsperson for PrimeSense, ifølge Reuters.

Til biometri eller spill?

Hvilke konkrete planer Apple kan ha med denne typen teknologi blir imidlertid ren spekulasjon. Kanskje det kan være i forbindelse med ansiktsgjenkjenning? Apple inkluderte som kjent en biometrisk fingeravtrykksleser på iPhone 5S.

Ifølge AppleInsider har PrimeSense vært med i utviklingen av Qualcomms Vuforia 3D-spillplattform. Videre har de også hjulpet iRobot med deres Ava-prosjekt, altså roboten som kan bevege seg rundt og oppsøke pasienter på et sykehus.

Dette er Vuforia 3D:

Originalkilden Calcalist spekulerer i om Apple vil bruke teknologien til utvikling av TV-produkter, eller kanskje i såkalte "wearables". De hevder samtidig at kjøpsavtalen blir offentliggjort innen to uker.

Les også: – Mobilen er smartere enn deg i 2017

(Kilder: Reuters.com, AppleInsider, PrimeSense)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen