Test

Happy Feet

Lille Mumle har ingen hjertesang slik som alle de andre keiserpingvinen. Sangen hans blir bare heslige skrik, men han er en utmerket stepper. Dette er ikke populært i pingvinkolonien der han bor. Pappa Memphis er flau, de andre pingvinbarna gjør narr av ham og eldrerådet mener at steppingen er naturstridig. Mumle må skjule sitt steppetalent og gjør alt for å lære å synge slik at han kan bli akseptert i flokken, men han kan ikke forandre den han er. Når han skal gi uttrykk for sine innerste følelser er det de glade føttene som tar overhånd.

Mumle og gjengen, på jakt etter aliens.
Mumle og gjengen, på jakt etter aliens.

Når fisken uteblir er det Mumle som får skylden og han utstøtes fra flokken. Vår helt Mumle bruker resten av filmen til å finne årsak til matmangelen, og overbeviser de andre om at det er lov, og kanskje også sunt, å tenke annerledes enn det som er normalen.

Humoristisk pingvinmusikal

Sang- og dansenumrene i "Happy Feet" er friske, funky og godt koreografert. Men de er også alt for mange og lange, særlig i første del av filmen. Det er heller ikke til å komme utenom at det blir noe søkt med pingviner i slike MTV-aktige opptredener. Happy Feet bruker lang tid på å etablere figurene, og også på å fortelle bakgrunnshistorien med sjekking, parring og hekking i isødet, som vi jo kjenner fra før.

Det er masse humor i filmen. Situasjonskomikken er god og ganske alvorlige temaer tas opp med glimt i øyet og en varme som gjør dem spiselige for både store og små. De rappkjefta latinamerikanske Adeleide-pingvinene som blir Mumles følgesvenner er også hylende morsomme.

Pingvinmusikal.
Pingvinmusikal.

Regissøren Georg Miller ("Mad Max"-trilogien, "Heksene fra Eastwick" og "Heldiggrisen Babe") klarer i "Happy Feet" kunststykket å blande inn svært dystre fremtidsvisjoner om miljøødeleggelse i en ellers så humoristisk barnefilm uten at det blir for platt.

Happy Feet tar opp temaer som overfiske, miljøvern, totalitarisme, religionskritikk, gruppepress, depresjon, kulturkollisjon og annerledeshet på mer eller mindre tydelige måter. Selv om det til tider er alvorlig får det hele selvfølgelig en barnevennlig happy ending.

Best på engelsk

DVD-utgaven av "Happy Feet" gir oss muligheten til å se filmen på originalspråket, noe vi dessverre ikke fikk på kino. Rollene (og stemmene) i originalversjonen trakteres av et stjernelag av skuespillere, som Elijah Wood, Nicole Kidman og Robin Williams. Vi er ikke like imponert over de norske tolkningene. Blandingen av norske talestemmer og engelske, norske og spanske sanger fungerer ikke knirkefritt. Filmens flyt og kvalitet heves betraktelig i originalversjon.

Happy Feet   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen