Happy birthday to Mju

Olympus har hatt ganske mange Mju-modeller opp gjennom årene, og mange av dem har blitt store suksesser. Før digitalkameraene kom, hadde de modeller med og uten zoom, og entusiastene omfavnet Mju II, som var kompakt, men hadde meget god optikk i en fast 35mm f/2,8. Det gjorde det rimelig men med høy bildekvalitet. Da Akam sponset den norske klatreekspedisjonen til Lhotse i vår, passet vi på at klatrerne som skulle opp på Lohtse hadde med seg slike i tilfelle digitalkameraene skulle svikte.

Det som alltid har skilt Mju-kameraene fra mengden er at de er vann- og støvtette (med unntak av Mju I). Det vil si, du kan ikke bade med dem, men mister du kameraet i vannet, og tar det opp med en gang, er ingen skade skjedd. Vi har selv testet dette ved å holde kameraet under springen. For alle som er ute i dårlig vær, eller liker seg på stranden, er dette et interessant alternativ.

Mju har alltid gjort forsøk på å være lekre, små kameraer, og har til en viss grad klart det. Etter at Olympus byttet ut designeren sin i fjor, har det blitt langt bedre. Årets modeller ser riktig bra ut.

Det er få, om noen, kompaktkameraserier som har levd så lenge og solgt så bra som Mju. Det er en serie som har funnet en nisje som det er stor etterspørsel etter, men hvor det likevel har vært få eller ingen konkurrenter.

Vi kan ikke annet enn å gratulerer Olympus med 15 år, og 35 millioner solgte kameraer, og glede oss over utviklingen disse kameraene har. Vi vil komme med en test av Mju 750, som er det første i denne serien som har bildestabilisator.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen