Test

Hannah Montana & Miley Cyrus; Best of Both Worlds Concert ? 3D

At Disney-konsernet melker suksesskonsepter for alt de er verdt er ikke noe nytt. Historien om Hannah Montana føyer seg pent inn i rekken av lignende produktserier. Det som begynte som en TV-serie i 2006, har nå bygd seg opp til å bli en millionindustri med omsetning av alt fra CD-plater til klær, smykker og dukker. Konseptet har blitt svært populært, og de to soundtrackene fra TV-serien har solgt over 4 millioner eksemplarer hver på verdensbasis. Det er også planlagt en spillefilm av serien som vil få premiere en gang i 2009, og som en forsmak kommer det nå altså en konsertfilm basert på den utsolgte USA-turneen med samme navn.

Miley Cyrus er en imponerende scenekunstner, til 15-åring å være.
Miley Cyrus er en imponerende scenekunstner, til 15-åring å være.

Show, sang og hylende småjenter

På dagtid er Miley Cyrus en helt vanlig jente; på kveldstid forvandler hun seg til sitt alter-ego: superstjernen Hannah Montana. I denne konsertfilmen møter vi henne først som Hannah, etterfulgt av et kort pauseinnslag signert The Jonas Brothers, før Miley til slutt tar et par låter som seg selv. Innimellom sangene følger vi forberedelse til konserten. I korte glimt får vi være med på øvinger, se fedre kjempe om konsertbilletter til ungene sine og høre fansen forklare hvorfor de elsker superstjernen med den splittede personligheten.

For fansen elsker virkelig Hannah Montana. Småjentene skriker som om livene deres stod på spill, og som en følge av 3D-effektene og surround-lyden er det nesten som om man selv er plassert midt inne i det hylende koret.

Imponerende utføring

Det er tre ting som umiddelbart slår deg ved denne filmen. Det første er hvor stødig Miley Cyrus faktisk er på scenen. Jenta – som forøvrig er datteren til Billy-Ray Cyrus; mannen som nesten på egenhånd kan klandres for linedance-bølgen som flommet inn over Norge på midten av 90-tallet anført av hitlåten Achy Breaky Heart – er bare 15 år gammel, men opptrer som om hun har drevet med dette i flere tiår allerede. Hun er naturlig foran kamera, smiler og ler, og engasjerer publikum i salen på alle de rette stedene.

Det andre er hvor godt håndverk som ligger til grunn i flerkameraproduksjonen av konserten. Det er kreative kameravinkler, tracking-shots som glir over i nydelige oversiktsbilder av salen og rytmisk klipping som fremhever tempoet i låtene. Når det hele også er krydret med nærhetsskapende 3D-effekter, så blir det til tider fort engasjerende selv om en overhodet ikke har sans for musikken.

Det tredje er at dette er en film som har en særdeles tydelig målgruppe. Den legger ikke mye i å prøve å nå ut til et bredt spekter av mottakere, men satser i stedet på å tilfredsstille de som allerede er fans av Hannah Montana. Dette lykkes filmskaperne med i stor grad, og konsertopptaket vil nok gjøre det godt hos denne spesifikke målgruppen.

Konklusjon

For ti år gamle jenter er nok denne filmen helt fantastisk. Den trykker på de knappene den skal, når den skal, og sørger for et høyt tempo og god underholdning hele veien. Vi andre får heller se på det som en oppvisning i artisteri og flerkamerakunst; for utenom dette, har den ingenting å tilby det brede spekter av seere. Dessverre for Hannah Montana så har undertegnede mistet kontakten med sin indre feminine tiåring, og de fire poengene den får er kun til ære for den tekniske utførelsen.

Hannah Montana & Miley Cyrus; Best of Both Worlds Concert - 3D   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen