Test

Handy Weather


Produsert av: Epocware
Passer til: Nokia 6260, 6600, 6630, 6680, 7610, N70 og N90
Pris for fullversjon: $ 14.95

Norge er et land med variabelt vær. Vi kan bli overrasket over å ikke finne bilen på grunn av all snøen, januarflommer, eller flere titalls blå på termometeret. Så her er det bare å følge med på værvarselet.

Værvarselet kommer listende over fjernsynet noen ganger hver dag, og man finner det også på internett og tekst-TV. Av mobile løsninger får man været på WAP eller det kan komme strømmende som SMS-meldinger. Man skulle tro dette var langt mer enn nok, men nå har en ny type værtjeneste kommet inn i varmen. Nemlig værvarselet som skjermbeskytter eller andre løsninger på mobiltelefonen. Vi har testet Handy Weather.

Vi installerte Weather på en Nokia 6630 og en 6680, og det ble automatisk valgt språket norsk i begge tilfeller. Det første vi fikk opp etter installasjonen var informasjon om at programmet inneholder en skjermsparer, og en veiledning om hvor denne kunne aktiveres.

Når du starter programmet for første gang kommer det frem en guide som lar deg velge land og by. Dernest spør den om hvilket tilgangspunkt til WAP/GPRS som skal brukes, før man blir tvungen inn i innstillingsmenyen for å gjøre de instillingene man måtte ønske. Veldig enkel måte å få satt opp programmet på, og metoden er rimelig idiotsikker.

Blant innstillingene finner vi for det meste indekser, som for eksempel om vindstyrken skal måles i kilometer i timen eller meter per sekund.

I hovedmenyen til programmet finner du fire ikoner, der du kan velge mellom graf, dagsliste, instillinger eller alarm.

Graf gir deg en grafisk oversikt over temperaturutsiktene fremover i den valgte byen, så vel som et bilde som viser været. Du kan også legge til flere byer, og bla til høyre eller venstre for å se grafen for hver enkelt by.

Listen over alternativer er brukervennlig, og snarveiene er lett å venne seg til. Her har man full oversikt over temperaturene, grafisk satt opp på en oversiktlig måte. Ingen ting vi kan sette fingeren på med andre ord.

Går du til hovedmenyen og velger dagsliste får du en liste sortert på dag og dato, der det vises den mest overfladige informasjonen om været den dagen. Derfra kan man velge en av dagene, og få opp detaljert informasjon. Det inkluderer blant annet UV-indeks, nedbørsmengde og vindstyrke i et oversiktlig skjermbilde.

Friluftsmennesker vil nok med andre ord ikke savne særlig med informasjon. For de som driver med båt hadde det imidlertid ikke tidspunkt for flo og fjære vært å forakte. Vi kunne også sett for oss en mer detaljert værmelding for den aller nærmeste fremtid, der tidspunkt ble tatt i betrakning.

Som nevnt, har programmet også en egen alarmfunksjon. Dette virker i første øyenkast rimelig unødvendig, da de fleste Series 60-telefoner allerede har en utmerket god alarmfunksjon. Epocwares løsning på dette ligner også svært mye på Nokias alarm, og disse to fungerer helt usynkronisert.

Epocware har også utstyrt Weather med en skjermsparer. Her får du full oversikt over klokkeslett, dag, dato, uke og hvilke funksjoner som er aktivert på telefonen, som for eksempel blåtann og tastelås. Videre får man vite nøyaktig tidspunkt på neste alarm, så vel som været i dag og i morgen. Alt dette strategisk plassert for å være en fryd for øyet, med svært god oversiktlighet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen