Hands-On Polaroid x530 med Foveon-sensor

Se større bilder i produktguiden

I forbindelse med lanseringen under PMA-messen i Florida for noen uker siden, skrev vi om Polaroids nye kompaktkamera med Foveon-sensor. Denne sensoren skiller seg fra andre med at hvert bildepunkt kan oppfatte farger, og slipper derfor interpoleringen som andre kameraer må gjøre. Dette skal gi skarpere bilder og riktigere farger.

Det var derfor med stor spenning at nærmet oss Polaroids Stand på CeBit. Da vi fikk fingrene på det, var det en del ting som slo oss. For det første er dette et stygt kamera. Det betyr ikke nødvendigvis så mye, men du legger merke til det. Det er faktisk såpass stygt at man kan lure på om designeren fortsatt er på frifot.

Kameraet føles ikke veldig solid. Med den størrelsen kameraet har, kunne de lett lagd det mye mer solid, eller i hvert fall så det føltes mer solid (vi prøvde ikke å slippe det i gulvet for å se hvor solid det faktisk var). Kameraet er også vel stort i forhold til spesifikasjonene. Andre kameraer på denne størrelsen kan skilte med både høyere oppløsning og mye større zoomområde.

Førsteinntrykket av kameraet var, som du forstår, ikke videre bra. Dessverre sluttet det ikke der. Da vi skrudde på kameraet så vi at skjermen hadde et helt tydelig gult skjær, som gjorde at alle mennesker så syke ut når man forsøkte å ta bilde av dem. Dette gjaldt sannsynligvis bare skjermen, og ikke bildene, men likevel. Det var ikke behagelig å se på. Skjermen var også plaget av mye støy. Faktisk noe av det verste vi har sett på lang tid. Det gjorde at med litt dårlig belysning var det vanskelig å bruke skjermen i det hele tatt. Riktignok har kameraet en optisk søker, men den kan ikke erstatte skjermen.

Se større bilder i produktguiden

Etter å blitt ganske skuffet over det vi så, spurte vi Polaroids representant om hva dette kameraet kunne tilby framfor andre. Noe måtte det jo være, mente vi. Siden vi ikke fikk ta noen bilder med det, ble vi vist noen sammenliknende bilder, tatt med et Canon kompaktkamera, og de samme bildene tatt med Polaroid x530. Så vidt vi kunne avgjøre hadde x530 riktigere farger. Man så mange nyanser som forsvant på bildene tatt med Canon-kameraet. Dette så veldig lovende ut, men to ting skal man merke seg. Det ene er at testen naturligvis var gjort av Polaroid. Den andre er at fargene fra Canon-kameraet var mer glossy, som gjorde at bildene, av de fleste, vil bli oppfattet som penere. Jeg vil driste meg til å påstå at riktige farger er noe bare spesialistene og entusiastene er opptatt av. De fleste vil heller ha klare, sterke farger.

Vi kan derfor ikke se at dette kameraet har noen som helst funksjon, annet enn som et spennende eksperiment. Vi vil berømme Polaroid for å prøve noe nytt som ingen har gjort før. Vi skulle bare ønske at de hadde prøvd litt hardere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen