Handlevognen som holder deg slank

Handlevognen som holder deg slank

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Overvekt er et økende problem i verden.

Nå skal handlevognene settes inn i kampen mot fedmen.

Les også:
Ny USB på vei
.
Taxistreik mot GPS.
Styr TV-en med hendene
.

Lagrer din informasjon
Engelske Institute for Grocery Distribution (IGD) presenterte denne uken en ny høyteknologisk handlevogn. Ifølge Times Online er handlevognen utstyrt med en egen kortleser.

Her kan kundene lese av sin personlige kort. På kortet ligger informasjon om handleren, om det er snakk om en storfamilie eller ikke, og om det er spesielle allergier i familien det må tas hensyn til.

Må lese strekkoder
Handlevognen, som også er utstyrt med en egen touch screen, vil da gi kunden råd om spesielle tilbud og også huske hva slags næring kunden har inntatt de seneste dagene.

For at systemet skal fungere må kunden selv lese av varens strekkode i handlevognen. Den kalkulerer så antall vitaminer, proteiner og kalorier og sier ifra om det er for mye av noe og for lite av annet. Heldigvis er ikke vognen utstyrt med alarm, så den store skammen slipper du om du vil skeie ut en dag.

Kan hjelpe kundene
- Alle vil stadig ha mer og ny informasjon om matvarene. Men mange kunder syns listene som allerede fins på pakkene er for kompliserte. Denne vognen kan ikke stanse deg fra å kjøpe en ekstra boks med kremboller, men du vil bli nødt til å vurdere det ekstra nøye, sier Sion Roberts, direktør i det amerikanske selskapet EDS, som har utviklet handlevognen, til Times Online.

De nye handlevognene er allerede ute til test i noen amerikanske produkter. Uten tvil vil dette også bli en del av norske butikker etter hvert. Butikkene er alltid glade i nye muligheter for å analysere kundenes handlevaner. Ikke minst er dette en ypperlig anledning for å gi litt personlig reklame til kundene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen