Han er Iraks yngste proff-fotograf

Han er Iraks yngste proff-fotograf

Se video av åtteåringen i aksjon.

Qamar Hashid ser ved første øyekast ut som en vanlig 8-åring. Men der slutter likhetene, Qamar innehar den noe uklare tittelen "sertifisert profesjonell fotograf" og er dermed Iraks klart yngste. Han har allerede hatt bildene sine vist på flere utstillinger, og den lille gutten er kjendis og mye omtalt i Irak.

Eplet faller ikke langt fra stammen, Qamars far er nemlig fotojournalist. Allerede da gutteungen var fire år begynte han å vise interesse for fotograferingen, og har dermed drevet med fotografering halve livet. Å være fotojournalist i den voldelige byen Bagdad kan by på utfordringer, men Qamar er foreløpig skånet fra det, da pappaen ikke lar han fotografere voldelighet og kriminalitet i Bagdad.

8-åringen forteller at han mener Irak er et fredfullt land og at han vil vise frem vennligheten til irakere. Gutteungen er imponerende reflektert, og sier at fotografi er viktig fordi det dokumenterer liv og stopper tiden.

For alle som skulle lure, i videoen kan man se Qamar bruke et Sony-kamera. Og i følge ham selv er det største fotomessige problemet dette: tomt batteri.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen