Felix «PewDiePie» Kjellberg
Teknofil
Felix «PewDiePie» Kjellberg (Bilde: YouTube/skjermdump)

Felix tjener 24 millioner i året på å spille på YouTube

Kjenner du svenske «PewDiePie»?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi drømmer alle om at det lille prosjektet vi sysler med på gutterommet skal vokse seg gigantisk, og gi inntektsgrunnlag for resten av livet. Gründeren av Flappy Bird tjente 300 000 kroner daglig, og han fikk for øvrig svært god drahjelp av svensken vi nå skal høre om.

24 år gamle Felix Kjellberg fra Sverige – for mange best kjent som PewDiePie – har fått over 27 millioner følgere på sin YouTube-kanal, der han på en humoristisk (og noen ganger drøy) måte forteller sin mening om spillet han spiller.

Håver inn annonsekroner

Siden Kjellberg startet opp YouTube-kanalen for fem år siden, har han tjent omkring 24 millioner norske kroner årlig. Pengene kommer fra annonseinntekter, og med relativt få utgifter blir det en ganske så stor profitt for svensken.

Han blir dog nødt til å dele pengene med Maker Studios, et selskap som i over to år har hjulpet han med å øke populariteten. Allikevel har nok 24-åringen penger nok til salt på maten, og de tjener han altså ved å vise verden hva han spiller.

Kjellberg gjør sjeldent intervjuer, men Wall Street Journal fikk nylig gjort et kortere intervju med den populære YouTube-eren. Til avisen sier han at hans meninger har stor innflytelse på folks avgjørelser, noe han synes er både spennende og skummelt. Som vi nevnte innledningsvis, så var han med på å skape Flappy Birds-suksessen, til tross for at videoen het «DONT PLAY THIS GAME!». 

Under kan du se hans nyeste video: 

 

YouTube har vært meget populært i mange år:
Men har du noen gang sett den første videoen på nettstedet?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen