Terje Ness Andersen studerer for å bli dataingeniør ved Høyskolen i Sør-Trønderlag. Som en del av utdanningen sin tar han et praksisår hos infrastrukturtjenester-seksjonen ved CERN, og skal skrive bacheloroppgaven sin her. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen/Hardware.no)

Han studerer IT midt blant verdens fremste fysikere

Viste du at du som IT-student kan ta bacheloroppgaven din på CERN?

Hardware.no/Genève: Hvis vi sier CERN, det europeiske senteret for atomforskning, tenker nok du at dette er stedet der noen av verdens fremste fysikere jobber – og det har du helt rett i. CERN har gjort store gjennombrudd på denne fronten, men det er langt mer enn fysikere som jobber der. Faktisk er det bare 79 av de totalt 2512 som jobber der som er ansatt som forskere innen fysikk, mens hele 1800 av dem er ingienører, fysikere som ikke har en forskende stilling, forskere innen andre fagfelt og teknikere av forskjellige slag. Resten av de ansatte jobber i administrasjonen, som brannmenn, håndtverkere og så videre. I tillegg er det til en hver tid omtrent 7000 fysikere fra forskjellige universiteter som oppholder seg ved CERN.

CERN byr nemlig på et mylder av arbeidsoppgaver innen blant annet kybernetikk, elektronteknikk, mekanikk og ikke minst datateknikk – det er tross alt her World Wide Web ble født, i tillegg til at CERN i dag står for det kraftige GRID-systemet som sprer store mengder data fra Large Hadron Collider over hele verden. Så mange fagfelt samlet på ett sted byr på store muligheter for studenter innen en rekke fagfelt:

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen