Neil deGrasse Tyson er blant annet kjent som programleder for NatGeo-serien Cosmos.
Teknofil
Neil deGrasse Tyson er blant annet kjent som programleder for NatGeo-serien Cosmos. (Bilde: National Geographic Channel)

Han skal lage talkshow for smartinger

Neil deGrasse Tysons StarTalk starter neste måned.

Den populære astrofysikeren Neil deGrasse Tyson har i flere år laget en podcast om vitenskap, kalt StarTalk, hvor han og inviterte gjester diskutert vitenskap, verdensrommet og populærkultur. Neste måned har TV-versjonen av StarTalk premiere på National Geographic. Det blir et talkshow med deGrasse Tyson som vert, skriver The Verge.

Blant gjestene i programmet finner vi for eksempel tidligere president i USA, Jimmy Carter, biolog Richard Dawkins, astronaut Chris Hadfield, produsent Norman Lear, filmregissør Christopher Nolan og skuespiller George Takei fra Star Trek.

Bill Nye «The Science Guy» skal i tillegg være et fast innslag i showet, og deGrasse Tyson vil også få besøk av flere komikere, forskere og kjendiser.

Humor og vitenskap

Som med podcastene, er talkshowet ment å være morsomt og underholdende, til tross for at de tar opp kompliserte temaer som i utgangspunktet kan være vanskelig å forstå. Hvis du klarte å henge med på NatGeo-serien Cosmos, hvor deGrasse Tyson er programleder, burde for øvrig du ikke ha noen problemer med å sette pris på talkshowet StarTalk.

Derimot blir det forhåpentligvis ikke like flåsete som flere av de «vanlige» talkshowene. Tanken er nok å opplyse og informere, like mye som å underholde. Programlederen har ved flere anledninger tidligere både hatt live-show og studioinnspilling med kamera av podcasten sin, og det nye talkshowet blir trolig noe i samme gate:

Om vitenskap i TV-spill, fra 2012.

I USA har nye StarTalk premiere på National Geographic Channel (NatGeo) mandag 20. april. Vi har fått bekreftet at serien også vil komme til Norge samtidig. Første sending er ved midnatt, natt til 20. april. Episodene blir også gratis tilgjengelig på NatGeo-bloggen

Kreasjonister er i harnisk over «Cosmos»
Vitenskapsprogrammet avfeier kristen tro »

(Kilde: The Verge, YouTube)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen