– Han mente ikke det han sa

– Han mente ikke det han sa

Microsoft trekker tilbake Ballmers ekstreme Windows 8-spådom.

Under et besøk i Sør-Korea proklamerte Microsoft-sjefen at de kom til å selge en halv milliard Windows 8-eksemplarer i løpet av 2013.

I dag, tre dager senere, har Microsoft trukket tilbake uttalelsen, og forteller oss hva Ballmer egentlig mente.

Forsnakket seg

Det er ikke bare-bare å være toppsjef for et gigantisk selskap som Microsoft. Da Ballmer gikk på scenen i Seoul på tirsdag, hadde han mye fint å si om selskapets kommende operativsystem. Blant annet at det var det største og viktigste prosjektet de noen gang har hatt. Men midt i alle superlativene dukket det også opp en unøyaktighet Microsoft nå helst vil trekke tilbake.

– Tallet Steve Ballmer ga på Seoul Digital Forum var en gjentagelse av et tall vi allerede annonserte i desember, da vi viste frem den nye applikasjonsbutikken i Windows 8. Tallet dreier seg om antallet Windows 7-enheter som potensielt kan oppgraderes til Windows 8, forteller en talsmann for selskapet.

Windows 7-tall, ikke Windows 8

Tallet dreide seg altså ikke om det forventede salget, slik det først virket som, men heller antallet Windows 7-lisenser som har blitt solgt så langt.

– Vi har akkurat passert 500 millioner solgte Windows 7-lisenser, noe som representerer en halv milliard PC-er som kan oppgraderes direkte til Windows 8 på lanseringsdagen. Det representerer den største plattformmuligheten for utviklere, fortalte Microsofts Ted Dworkin under presentasjonen i desember.

Dermed gjenstår det fortsatt å se hvor mange eksemplarer av Windows 8 Microsoft forventer å selge, og hvor mange som faktisk oppgraderer fra Windows 7. Det er nok heller tvilsomt at de 500 millionene som bruker Windows 7 i dag vil hoppe over til Windows 8 det første året det er tilgjengelig.

Vi har testet Windows 8 en god stund, og liker mye av det var prøvd så langt. Vi venter i spenning på Release Candidate-versjonen som er ventet en gang i begynnelsen av juni, som forhåpentligvis har fikset på flere av tingene vi har irritert oss på. Den endelige versjonen av Windows 8 vil finne veien til butikkhyllene i oktober.

(Kilde: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen