Selskapet Mars One planlegger å etablere bosettinger på Mars fra år 2023.

Teknofil Han kan aldri komme tilbake til jorden igjen

Selskapet Mars One planlegger å etablere bosettinger på Mars fra år 2023. (Bilde: www.mars-one.com (Mars One) )

Nå skal vi bosette oss på Mars

Får du plass på denne turen, kommer du aldri tilbake.

Det høres nærmest ut som en science fiction-spøk, men selskapet Mars One hevder at prosjektet er seriøst, og at de kommer til å etablere bosettinger på Mars fra år 2023, skriver Yahoo News-bloggen The Upshot.

Det eneste som mangler er enorme mengder penger, utstyr og ikke minst fire særdeles eventyrlystne astronauter som er villige til å si farvel til livet på jorden for godt.

Tanken er å sende marskjøretøy som kan finne et egnet sted å bosette seg, og deretter bygge boenheter. De fire første marsboerne skal etter planen sette seg i romskipet i 2022, med en enveisbillett til den røde planeten. Reisen tar syv måneder, og det er meningen at de skal bo på Mars resten av livet.

Artikkelen fortsetter under bildene.

2011: Mars One har jobbet i hemmelighet med prosjektet i 2011. Da designet var ferdig, viste selskapet frem skissene til potensielle produsenter av delene som trengs. Ifølge nettsiden er avtalene i havn.
2011: Mars One har jobbet i hemmelighet med prosjektet i 2011. Da designet var ferdig, viste selskapet frem skissene til potensielle produsenter av delene som trengs. Ifølge nettsiden er avtalene i havn.Foto: www.mars-one.com (Mars One)
2021: Robotene på Mars har bygget boenheter til menneskene. «Nabolaget» består av to boenheter, to overlevelsesenheter, ett utstyrslager samt et ekstra kjøretøy.
2021: Robotene på Mars har bygget boenheter til menneskene. «Nabolaget» består av to boenheter, to overlevelsesenheter, ett utstyrslager samt et ekstra kjøretøy.Foto: www.mars-one.com (Mars One)

Big Brother ganget med 144

Planen er at det skal komme én gruppe på fire nye mennesker hvert andre år etter det. Du kan se tidslinjen for prosjektet her: mars-one.com/en/mission/summary-of-the-plan.

Medgrunnlegger Bas Lansdorp forteller at planen for å lykkes med prosjektet involverer enorm mediedekning. Tenk Big Brother ganget med 144.

- Alle i verden vil kunne følge med mens prosjektet virkeliggjøres, og hva som skjer på Mars, sier han i videoen du ser i bunnen av denne artikkelen.

Videoen ble publisert på YouTube 31. mai, og har så langt hatt i underkant av 700.000 visninger. Nyheten om Mars One var en av verdens mest delte saker på Facebook 7. juni.

Artikkelen fortsetter under bildet.

2025: To år etter at de fire første menneskene bosatte seg på Mars, kommer etter planen en ny gruppe på fire mennesker. Det er den første gruppen som har bygget boenheter til den neste gruppen, mens de nyankomne har meg seg nyere og bedre maskinvare som kan brukes til å videreutvikle bosettingen.
2025: To år etter at de fire første menneskene bosatte seg på Mars, kommer etter planen en ny gruppe på fire mennesker. Det er den første gruppen som har bygget boenheter til den neste gruppen, mens de nyankomne har meg seg nyere og bedre maskinvare som kan brukes til å videreutvikle bosettingen.Foto: www.mars-one.com (Mars One)

Du kan bli astronaut

En av vitenskapsmennene som stiller seg bak prosjektet, er nobelprisvinner Gerard 't Hooft.

- Dette prosjektet synes å være den eneste veien mennesket kan oppfylle drømmen om å utforske det ytre rom. Det kommer til å bli et veldig spennende eksperiment, uttaler han.

Om du tror du har det som kreves for å forlate jorden og bli en marsboer, må du stålsette deg for en nesten ti år lang forberedelsesprosess. Interesserte kan registrere seg for å få nyhetsbrev fra Mars One. Selskapet tar imot søknader fra 2013.

Du kan lese mer om det høytflygende prosjektet på mars-one.com.

Hva tror du? Vil vi nå endelig få ekte marsboere?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen