Paul Miller er teknologijournalist for The Verge, og levde ett år uten Internett.
Paul Miller er teknologijournalist for The Verge, og levde ett år uten Internett. (Bilde: The Verge / YouTube)

Han jobber med Internett og levde ett helt år uten

– Følte meg usynkronisert med mennesket.

For ett år siden gjorde Paul Miller et spesielt valg. Den Internett-vante teknologijournalisten hos The Verge forlot det han hadde vokst opp med, Internett. Ved midnatt 30. april 2012 dro han ut nettverkskabelen, kastet ruteren og kjøpte seg en gammel mobil.

Han skulle gå ett helt år uten å røre Internett på noen måte – hverken direkte selv eller ved at noen andre ga ham noe som kom fra nettet. Internett skulle på alle måter ut av livet hans, for å se hvordan det påvirket et menneske. Han mente selv at Internett gjorde ham mindre produktiv og direkte korrumperte sjelen hans. 

– Jeg tok feil, skriver han i en kommentar der han går igjennom opplevelsene han har hatt det siste året.

Internett fra utsiden

Miller har det siste året levert artikler til The Verge, og holdt leserne oppdatert på hvordan det er å studere verden uten Internett – å se Internett fra utsiden, som han selv kaller det, som et bedre menneske.

I starten gikk det bra, forteller han. Han gikk ned i vekt, jobbet mer og bedre, var ute med venner i den virkelige verden, syklet lange turer og hadde det flott. Men sakte men sikkert kom uvanene tilbake; bare uten Internett. Han ble sittende i sofaen, kjedet seg, og spilte spill – uten nettkobling.

Han skulle finne ut om det var Internett som gjorde ham til et dårligere menneske, men ender til slutt opp med å innse at Internett ikke hadde noe med det å gjøre. Han var dårlig til å begynne med.

– Jeg er Paul Miller og var ikke på Internett det siste året. Kan du egentlig se det? avslutter han med å si i en lengre videoreportasje. 

Les hele historien Miller selv har skrevet og se en lengre videoreportasjen om prosjektet, hos The Verge. Det er interessant lesning.

Det er ikke lenge siden Internett fylte 30 år:
Les historien om hvordan noe veldig lite endte med å revolusjonere en hel verden »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen