Hamster lader mobilen

Hamstre er tilsynelatende sjarmerende og koselige dyr, der de lever i sin lille verden av sagflis og bomull.

Men pelsen kan bedra. De fleste som har hatt hamster kan nok skrive under på at de små gnagerne er aktive nattedyr, og ekstremt avhengige av mosjon for å holde helsa ved like.

Den mest normale løsningen er å utstyre hamsterburet med et mosjonshjul, som gjør at den kan holde seg i aktivitet natten igjennom.

Den amerikanske hamsteren Elvis er en av de mange som har et slikt hjul å løpe i om natten. En natt fikk hans eiers søster nok av det uendelige levenet fra mosjonshjulet, og forlangte at hennes bror gjorde noe med bråket, i husfredens navn.

Det var da eieren til Elvis bestemte seg for å finne opp en måte å utnytte Elvis nattlige energi på. Han brukte 13 måneder på å utvikle en oppfinnelse som genererte energien fra mosjonshjulet om til strøm.

Etter målinger oppdaget han også at Elvis, på en god natt, klarte å produsere nok energi til å lade opp sin eiers mobiltelefon. Det hører imidlertid ikke til historien om det ble slutt på bråket.

Vi kan nok ikke garantere sannheten i denne historien. Uansett er den et godt bevis på at hamstre også kan fylle en verdifull rolle i vår teknologiske hverdag.

(Kilder: Virgin, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen