Mange har visst allerede sluttet å bruke Apples nye musikkstrømmetjeneste Apple Music.
Mange har visst allerede sluttet å bruke Apples nye musikkstrømmetjeneste Apple Music. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

– Halvparten av Apple Music-brukerne har sluttet å bruke tjenesten

Markedsforskere har lagt frem tall for Apples musikktjeneste, men Apple selv er ikke enig.

I en fersk pressemelding har et markedsforskningsselskap ved navn MusicWatch nå lagt frem tall for Apples mye omtalte musikkstrømmetjeneste Apple Music. Ifølge tallene ser det ikke ut til at tjenesten er en ubetinget suksess hittil, i alle fall ikke i USA. 

MusicWatch' undersøkelse baserer seg på tilbakemeldinger fra 5000 amerikanske forbrukere. Blant disse har hele 48 prosent av dem som har prøvd tjenesten allerede sluttet å bruke den, til tross for at gratisperioden altså ennå pågår.

Benektes av Apple

I tillegg til dette kom MusicWatch frem til at 61 prosent av dem som fortsatt benytter seg av prøveperioden til Apple Music har skrudd av den automatiske fornyelsen av abonnementet i iTunes-innstillingene.

Spotify trenger kanskje ikke å frykte Apple Music så mye som først antatt, om vi skal ta MusicWatch' undersøkelse for god fisk.
Spotify trenger kanskje ikke å frykte Apple Music så mye som først antatt, om vi skal ta MusicWatch' undersøkelse for god fisk. Foto: endermasali/Shutterstock.com

Ellers ser ikke brukerne av Spotifys gratistilbud ut til å være spesielt interessert i Apple Music, da kun 11 prosent av dem som benytter Spotifys reklamestøttede versjon har begynt å bruke Apple Music også.

Apple på sin side har avvist tallene fra MusicWatch. I en uttalelse sendt til nettstedet The Verge påstår Apple at hele 79 prosent av dem som kastet seg på prøveperioden fortsatt bruker tjenetsen, altså vesentlig flere enn det MusicWatch kom frem til. 

Mindre trussel mot Spotify enn antatt

MusicWatch' undersøkelse baserer seg som sagt på kun 5000 brukere, så det er uvisst hvor representativ den er. Dersom den er representativ er nok tjenesten en vesentlig mindre trussel mot hovedkonkurrenten Spotify enn det som først ble antatt.

I begynnelsen av august ble det nemlig meldt at Apple Music hadde kommet opp i et antall prøveabonnenter på hele 11 millioner i løpet av de fem første ukene, som betød at dersom samtlige av disse ble abonnenter ville tjenesten allerede ha halvparten så mange betalende brukere som Spotify. 

Nå har mobilprodusenten LG også lansert en egen musikktjeneste: Den er imidlertid ikke en strømmetjeneste »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen