Halvparten av all nettrafikk er menneskeskapt

Teknofil Halvparten av all nettrafikk er menneskeskapt

Halvparten av all nettrafikk er menneskeskapt

Resten kommer fra maskiner som snuser rundt på dine servere.

En rapport fra sikkerhetsselskapet Incapsula hevder at 51 prosent av trafikken på Internett kommer fra automatiserte programmer, og at mesteparten av denne trafikken er potensielt farlig. Programmene henter informasjon, søker etter sikkerhetshull og forsøker å spre spam.

Dermed er det vanligvis bare 49 prosent av gjestene på et nettsted som er mennesker, mens resten er maskingenerert trafikk. Trafikken er for det meste ikke synlig i normale analyseprogrammer, og innebærer at en vesentlig del av båndbredden blir slukt av "usynlige" maskiner.

Spioner og hackere

– Bare et fåtall er klar over hvor stor del av deres trafikk som ikke kommer fra mennesker, og at mye av det kan være skadelig, sier Marc Gaffan, en av sjefene i Incapsula.

Rapporten foreller at fem prosent av trafikken kommer fra ulike hackerverktøy som aktivt leter etter sårbare punkter på nettsider. To prosent er automatiserte innholdsspammere, 19 prosent er "spioner" som sanker inn ulik informasjon og 20 prosent kommer fra søkemaskiner.

Bare de siste 49 prosentene kommer dermed fra mennesker. Incapsula bygger sine tall på data fra tusen nettsider som benytter seg av selskapets egen skannertjeneste.

(Kilde: ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen