Halverer SMS-prisen

Det norskættede selskapet Vyke har lansert en ny tjeneste som lar brukerne sende SMS til langt under den normale taksten til operatørene, i tillegg til at man kan snike seg unna mindre hyggelige takster når man befinner seg i utlandet.

For å bruke tjenesten må man først laste ned et Java-program fra Vykes hjemmesider. Alt man trenger for å bruke programmet er en telefon med GPRS og Java-støtte. På hjemmesidene finner man også en fullstendig liste over kompatible telefoner.

Etter at man har lastet ned og installert programmet kan man skrive tekstmeldinger på opp til 100 tegn, og sende disse inn til Vykes egen server via GPRS.

Serveren vil videre sende meldingen videre til mottakeren, som vil motta meldingen som en helt vanlig SMS. Det er altså ikke nødvendig at både sender og mottaker har installert programmet, noe som oftest er ulempen med GPRS-baserte kommunikasjonsprogrammer.

SMS til halv pris
Å sende tekst til Vykes server over GPRS koster kun et par øre. I tillegg tar selskapet en liten avgift for å levere meldingen til mottakeren, slik at den totale summen blir litt over 20 øre. Dette er under halvparten av den laveste SMS-prisen i Norge i dag.

Vi lastet ned Vyke til vår Nokia 6680 for å teste hvordan programmet fungerte i praksis. Vi hadde ingen problemer verken med å installere programmet eller sende meldinger. Den eneste forskjellen fra vanlig SMS var at det tok noen sekunder ekstra fra meldingen ble sendt til den dukket opp hos mottakeren, samt at nettadressen til Vyke var lagt ved i meldingen.

Amputerer utenlandstakstene
I tillegg til å sende SMS kan man ringe via Vykes server. Dette vil gi liten effekt på innenlandstakster, men når man ringer til og fra utlandet vil man fort kunne spare noen sedler. For eksempel kan man ringe til og fra Thailand for under tre kroner i minuttet. Vyke har en fullstendig oversikt over ringeprisene på hjemmesidene sine.

Hvis du skulle få lyst til å teste ut programvaren kan du registrere deg og laste ned Vyke fra produsentens hjemmesider.

(Kilder: Vyke, ITavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen