Halverer produksjon av DDR-minne

Utsalgsprisen på DDR-minne ser ut til å være litt stigende for tiden. For ca. én uke siden ble det meldt om opptil 16 prosent prisøkning i Asia. Bakgrunnen for dette er et økende behov i markedet, men også litt lavere produksjon enn normalt.

Inntil nå ser det kun ut som mellomleddet har vært rammet, men dersom dette pågår over en lengere periode vil også utsalgsprisen bli påvirket. Det meldes nå hos Digitimes at minneprodusenten Infineon Technologies kommer til å redusere leveringen i april ned til halvparten av det som ble levert i mars.

Produksjonen i februar og mars skal ha ligget 10-20 prosent høyere enn normalt og man søker også å bruke noe av kapasiteten på andre prosjekter. Infineon mener derfor å ha gode argumenter for å endre produksjonsnivået.

Som et følge av ryktet om mangel på minne skal et nytt rykte ha oppstått som sier at Dell og HP har kjøpt opp enorme mengder av minnebrikker i Taiwan. Ifølge en kilde hos Digitimes skal noen av salgspersonene som selger DRAM ha tatt tidlig påskeferie grunnet lite antall DRAM-brikker.

Markedet er på vei inn i et skifte fra DDR til DDR2, og dette kan nok også være en medvirkende årsak til at noen minneprodusenter toner ned produksjonen på DDR. Dette både for å selge ut lagervare og konsentrere kreftene på ny teknologi. I en god stund fremover blir man uansett nødt til å produsere både DDR og DDR2 side om side.

Foreløpig er prisen på DDR2-brikkene alt for høy, for at det skal bli noe som helst attraktivt å bytte plattform. I tillegg kan ikke de første versjonene av DDR2 tilby noen vesentlig stor ytelsesforskjell sammenlignet med DDR på grunnet høy "latency". Taiwanske hovedkortprodusenter har tidligere sagt at de tror DDR2 og DDR vil ligge på samme prisnivå først i begynnelsen av 2005.

 

(Kilder: Digitimes, Infineon)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen