Foreløpig har markedet gitt iPhone 5C en lunken mottakelse. (Bilde: Apple)

Halverer produksjonen av iPhone 5C

Svært dårlige nyheter for Apple.

Da Apples iPhone 5C ble lansert, hadde ryktene om en billig-iPhone i plast versert i lengre tid. Med lavere pris skulle Apple endelig kunne ta en større del av det viktige kinesiske markedet.

Skuffelsen var derfor stor da Apple lanserte iPhone 5C til en utsalgspris på 549 dollar, bare 100 dollar rimeligere enn den billigste iPhone 5s-varianten.

Mens de nye iPhone 5s-telefonene har blitt revet vekk, har da etterspørselen etter 5C-mobilene vært heller laber. Nå skal Apple ha gitt fabrikken i Kina ordre om å halvere produksjonen fra 300 000 enheter til 150 000 enheter per dag.

Samtidig rapporteres det at iPhone 5C selges for 30 prosent under utsalgspris gjennom uoffisielle salgskanaler i Kina. Dette er parallellimporterte eller brukte iPhone-telefoner, og sier mye om hvor etterspørselen ligger i markedet.

Dårlig nytt for Apple

Det er svært dårlig nytt for Apple at det viktige kinesiske markedet ser ut til å etterspørre iPhone 5C til en pris på mellom 3000 og 3300 yuan. Dette er 30 prosent lavere enn den offisielle utsalgsprisen på 4448 yuan.

Til sammenligning omsattes den champagnefargede iPhone 5s-modellen for 10 000 yuan i de første ukene etter lansering, da den var umulig å få tak i gjennom offisielle kanaler. Dette er nesten dobbelt så mye som den offisielle utsalgsprisen på 5288 yuan. Nå har etterspørselen roet seg noe, men telefonen omsettes fortsatt for mellom 6000 og 7000 yuan på det grå markedet.

Også i USA ser etterspørselen etter iPhone 5C ut til å være laber. Der har flere aktører kuttet prisen med 50 dollar (300 kroner) kort tid etter lansering. Dette er svært uvanlig for Apple-produkter.

Les mer: Kutter prisen på iPhone 5C

(Kilder: Unwired View, Appadvice)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen