Halv terabyte fra Seagate

Ifølge en talsmann for Seagate kommer selskapet til å introdusere relativt mange produkter i år. De fleste av disse vil ikke være tilgjengelig før tredje eller fjerde kvartal, først og fremst fordi det fortsatt gjenstår utviklingsarbeid. I tillegg tar det noe tid å klargjøre markedsføringskampanjer og salgsavtaler.

Det sies at Seagate kommer til å lansere en del av de nye produktene kommende uke. Dette er da snakk om såkalte "papirlanseringer" og ikke reell tilgjengelighet. Man kommer ikke til å røpe prisen på produktene før nær leveringstidspunktet.

Til høsten kommer flere 15 000 RPM disker i form av Cheetah 15K.4. Lagringskapasiteten varierer fra 36- til 147 GB og disse bruker enten Fibre Channel, Serial Attached SCSI eller Serial ATA. Cheetah 10K.7 serien vil bli beæret med en ny 300 GB disk i løpet av tredje kvartal.

Seagate kommer til å introdusere en disk som bare er 1-tomme bred og spinner 3600 omdreininger pr. sekund. Lagringskapasiteten vil bli enten 2,5- eller 5 GB. Foreløpig er det Hitachi og Toshiba som er de mest fremtredende aktørene i dette segmentet av disker.

Seagate sin 1-toms disk vil også danne grunnlaget for en USB "pocket drive". Selve poenget med dette produktet er å lage en disk som tåler røff behandling og mye bevegelse. Grunnlaget skal legges med såkalt "RunOn" teknologi. Hemmeligheten ligger i nye algoritmer som prøver å gjette seg frem korteste vei over disken og forebygger dermed at "bufferen" tømmes. Ifølge Extremetech har disken allerede blitt solgt inn som en sentral del i bærbare MP3-spillere fra tredjeparts aktører. Disse vil bli lansert til høsten.

Til høsten leveres det en 400 GB Barracuda-disk (7200 rpm), spesielt beregnet på desktop-markedet. Eksterne disker på 2,5- og 3,5 tommer er også under planlegging. Førstenevnte spinner 5400 omdreininger pr. minutt og lagrer 40 GB - senere også 100 GB. 3,5-tommers disken (7200 rpm) vil bli introdusert i flere versjoner med lagringskapasitet på henholdsvis 250-, 300- og 400 GB. Beregenet leveringstid er tredje og fjerde kvartal.

Kanskje en av de heteste nyhetene denne høsten vil bli Barracuda NL35 som lagrer hele 500 GB. Denne vil bli introdusert i en versjon på 400 GB noe tidligere. Begge diskene er spesielt rettet mot server-markedet.

 

(Kilder: Extremetech, Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen