Halo blir finkultur

Spill og finkultur blir sjelden satt i samme setting.

Den 28. september kan derimot Jakobkirken i Oslo by på en opplevelse av de sjeldne.

Les også:
Xbox Elite slippes i dag
.
Vil relansere skivebom
.
Problemer med Xbox.


Tverrkulturelt samarbeid
Den kjente norske gitaristen Ronni Le Tekrø vil sammen med Sølvguttene fremføre musikk fra spillserien Halo.

Spillserien Halo er utviklet av Bungie Studios og har vært en av Microsoft store suksesser for spillkonsollen Xbox. Mange mener at spillet, som kun gis ut for denne konsollen, er hovedårsaken til konsollens gode salgstall.

Beviser spillets status
Hos Microsoft mener de at denne konserten er et bevis for at spill ikke lenger kun hører hjemme i klamme kvisete gutterom.

- Det er to tungvektere av ulikt kaliber som nå for første gang inngår et samarbeid. At Sølvguttene sammen med Ronni Le Tekrø nå tolker musikken fra Halo sier mye om den kulturelle statusen til spillet, sier Silje Thoresen, markedsansvarlig for Xbox i Microsoft i en pressemelding.

Veldig gøy
Sølvguttene har på sin side ingenting imot å bytte ut kirkemusikken, som er deres tradisjonelle reportoar, med litt moderne populærkultur.

- Dette er et spennende prosjekt for et kor som vanligvis synger kirkemusikk. Ikke minst synes guttene i koret at dette er veldig gøy da de som de fleste andre barn er interessert i dataspill, sier Fredrik Otterstad, dirigent for Sølvguttene.

Visuell konsertopplevelse
Med seg på scenen vil Tekrø og Sølvguttene ha et eget team av såkalte video jockeys. Deres oppgave er å sette sammen og projisere bilder, videoer og animasjoner fra spillet mens musikken fremføres.

Alt dette mikses live av gruppen For Your Eyes Only.

– Spill er så mye mer enn underholdning. Det er en kunstform der animasjon, historiefortelling, musikk og teknologi forenes. At vi nå får anledning til å kombinere VJ´ing, som fortsatt er et forholdsvis ukjent fenomen i Norge, med Sølvguttene, Ronni Le Tekrø og et av verdens mest populære dataspill er veldig spennende, sier Franck Aubry, profesjonell video jockey og medlem av gruppen.

Prisen for poppen er ennå ikke satt, men Silje Thoresen lover at  informasjon om både pris og billettkjøp vil komme ut i nærmeste fremtid.

Om du får tak i en billett så vil nok opplevelsen ha mye til felles med denne videoen fra YouTube, bare muligens ennå mer storslagen:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen