Hallo? Hallo?

Endelig en nyhet for deg som ikke får nok av ringelyder på mobilen din: Nå kommer det ringetoner som skal varsle at en samtale er avsluttet. Ja, du leste riktig - legge-på-ringetoner. Nå skal alle rundt deg få høre at mobilsamtalen din er over.

Konseptet er utviklet av Brock Muir, grunnlegger og sjef for Endtone, som tydeligvis mener at mobilen trenger å lage flere lyder enn den allerede gjør. Muir fikk den lyse idéen da han snakket i telefonen og lurte på om samtalepartneren hadde lagt på røret eller om forbindelsen var brutt.

Endtone skal fungere akkurat som vanlige ringetoner, men altså spilles av når samtalen er over. Du kan velge lyd som spilles når du legger på, når den i andre enden legger på og når forbindelsen til mobilnettet blir brutt. Det er ikke snakk om diskrete lyder høyttaleren du holder mot øret, men høye lyder i høyttaleren som spiller av ringelyder.

Alle dagens ringetoner vil kunne brukes med Endtone, altså monofoniske, og polyfoniske toner og lydklipp eller videoklipp. Muir hevder at Endtones har klare kommersielle fordeler. Han har klokketro på at mobilbrukere heller vil at mobiltelefonen skal spille av en lyd enn å være nødt til å si "Hallo? Hallo?" for å finne ut om det fortsatt er noen på linja.

Mange telefoner lager allerede en diskret lyd når en samtale avsluttes, men Muir tror at muligheten til å legge til egne lyder vil gjøre Endtones til en slager. Selv hevder han at en rapport fra Southeastern Institute of Research viser at 65 prosent av 674 spurte svarte at de ser en eller flere av funksjonene til Endtones som viktige. 40 prosent svarte at de er villige til å bruke like mye eller mer penger på en Endtone enn en ringetone.

Dermed ser det ut til at det er liv laga for Endtones. Til stor frustrasjon for alle som allerede irriterer seg over ringetoner når de sitter på bussen, skulle vi tro.

(Kilder: Textually.org, Engadget.com, Mobil.se, Mopocket.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen