Half Life 2-hacker tatt

Bilde: Istock
Bilde: Istock

I september 2003 lakk kildekoden til det særdeles forhåndshypede spillet Half Life 2 på nett. Det skjedde som følge av et en person klarte å bryte seg inn på Valves nettverk, og denne mannen er nå tatt. Detaljene rundt arrestasjonen er nå tilgjengelig.

Axel "Ago" Gembe var tyskeren som klarte å bryte seg inn på nettverket. Selv hevder han i en e-postutveksling med Valve at han ikke selv la ut kildekoden på nett, men at en hackergruppe som hørte på hans IRC-samtaler gjorde det. Det som er helt klart er at Gembe hadde tilgang til Valves nettverk i over seks måneder.

I e-postsamtaler med Gembe tilbød Valve han en jobb i selskapet, i et koordinert forsøk med FBI på å forsøke å få Gembe til USA. Gembe bet på, og gikk med på et telefonintervju med Valve, hvor han bekreftet navnet sitt. Samtidig forklarte han detaljert hvordan han fikk tilgang til nettverket.

Etter at Gembe takket nei til et intervju i USA tok FBI kontakt med tysk politi, som fikk Gembe arrestert og dømt. Gembe er for øyeblikket også tiltalt som forfatter av den såkalte Agobot-malwaren, noe som gjør at han sannsynligvis ikke besøker USA med det første.

(Kilde: Wired)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen