Test

Half Cousin - Iodine

Med dette albumet har skottene i Half Cousin kommet med en virkelig fin blanding av electronika og folk som merkelig nok passer sammen når det er gjort rett. Vi finner også en bismak av jazz på platen, og dette er heller ikke malplassert. Målet til bandet har vært å lage ”kort melodifylt musikk fra junk", og det får de til. "Iodine" er deres andre album, oppfølgeren til det kritikerroste ”The Function Room”, og nok en gang skuffer de ikke.

Et album for en lang, lat sommer

Half Cousin er musikk til late sommerdager.
Half Cousin er musikk til late sommerdager. Foto: Tara Darby

Breakbeats hopper og forskjellig sjangere av lyder blander seg flott sammen med akustisk gitar, piano trekkspill og treblåsere. Platen er en blanding av rytmer som er både industrielle og idylliske, og man vet aldri hva som venter seg i neste spor.

"Iodine" bygger opp en stemning og forventning om en lang, lat sommer.

Eksperimentell og idyllisk

Albumet starter med "Big Chief (The B&B frequenter)" som er ganske eksperimentell, men som samtidig viser at bandet vet hva de holder på med. Bandet unngår også å dra sangene ut i det uendelige, som gjerne er vanlig på instrumentelle sanger, bandet holder dem til maks fire minutter.

"Abide" er en av de fineste sangene på albumet. Den er i grunnen blottet for elektronika-preget fra mange av de andre sporene, og er for det meste en akustisk sang. Sangen "Charity" bringer virkelig sammen elektronikaen med folk-en, med akustisk gitar og industrielle rytmer i skjønn forening.

"Iodine" skuffer ikke.

Vokalist Kevin Cormacks synger med skotsk aksent, noe som gjør musikken ekstra fin. Akkurat dette gjør også at bandet minner litt om Belle & Sebastian. Cormacks stemme er like myk som Belle & Sebastian-vokalist Stuart Murdochs, men den bærer et større preg av å være skotsk, noe som gjør at det hele blir vilt og magisk.

Half Cousin kan med måten de blander elektronika-beatsene og folkmusikken minne om tidlig Björk, mens sporet "The Absentee" kan minne om Bjørks låter fra hennes ferske album Volta.

Konklusjon

"Iodine" er skottenes andre album, og det er ingen skuffelse. Bandet klarer gjennom hele albumet å gi oss en beat og en stemning som bare bygger seg videre oppover. Det eneste som kan være et minus med plata er at den bare varer i 35 minutter, og man sitter gjerne igjen med en følelse av at det var over litt for raskt. Men bandet og plata er for all del vel verdt å sjekke ut.

Half Cousin Iodine   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen