Half-Life 2 solgt til høystbydende?

Skal vi tro The Inquirer, som mener å ha gode kilder "i nærheten" av NVIDIA, skal Valve ha tatt kontakt med både ATI og NVIDIA for å auksjonere bort spillet og en spillbar "forhistorie" til den som var villig til å betale mest.

Vinneren kunne smykke seg med å selge grafikkort med Half-Life 2 som en del av bundelen. Det siktes da ikke til fullversjonen av Half-Life 2, men en slags mellomting mellom en demo og en fullversjon.

Både NVIDIA og ATI deltok ivrig med bud i millionklassen før NVIDIA trakk seg på 8 millioner dollar. Dermed gikk ATI av med seieren, rett før Valve publiserte sine kontroversielle ytelsestester uten bruk av NVIDIAs anbefalte drivere. Testene viste at ATI sine grafikkort i enkelte tilfeller ytet over dobbelt så godt som NVIDIA-baserte kort i Half-Life 2.

Fortsatt ifølge The Inquirer, følte NVIDIA til slutt at den høye prisen for Half-Life 2-demoen ville sette selskapet i et dårlig lys med hensyn til andre spillprodusenter og samarbeidspartnere. Kanskje de var redde for å sette en presedens for andre, store spill, som for eksempel Doom III?

Så kan man jo spørre seg om NVIDIA ville kommet like dårlig ut i Valve sine tester, om selskapet hadde vunnet denne budrunden - hvis denne budrunden da i det hele tatt fant sted.

Valve vil uansett være mest interessert i å selge flest mulig kopier av Half-Life 2, enten det er til eiere av NVIDIA- eller ATI-baserte grafikkort. Sånn sett vil det å uberettiget kraftig favorisere én produsent være å skyte seg selv i foten.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen