Half-Life 2-benchmark dårlig nytt for NVIDIA

Half-Life 2 forventes å bli årets viktigste spill - ikke bare på grunn av den enorme suksessen til forgjengeren som ble "game of the year" tre år på rad, men fordi det er svært avansert og benytter nesten alle de nye funksjonene i DirectX 9 - der NVIDIA lenge har hevdet å være "best". Mange av oss kommer til å kjøpe nye grafikkort nettop for å kunne spille Half-Life 2. Derfor kan dette være svært så dårlige nyheter for de som allerede har kjøpt et Geforce FX-kort, hvis disse resultatene holder seg.(bilde: HardOCP)

Som bildet over viser, yter Geforce FX 5900 Ultra bare halvparten så godt som Radeon 9800 Pro, og FX 5200 Ultra har problemer med å nå opp til 10 fps med alle DirectX 9-funksjonene på ("DirectX 9 Full Precision").(bilde: HardOCP)

Det blir ikke bedre for NVIDIA når det kommer til ytelse per krone - hva hver enkelt fps koster. Her viser opptellingen en klar vinner, og en klar taper. Det er verdt å merke seg at FX 5200 Ultra gir mer for pengene enn 5900 Ultra, i følge Valve.

Som et resultat av Valves interne testing, anbefaler de nå eiere av GeForce FX 5200/5600-kort å kjøre Half-Life 2 i DirectX 8-modus for å oppnå spillbar ytelse.

Det har vært knyttet stor spenning til hvilke grafikkort som yter best i dette spillet, der Gordon Freeman nok en gang skal redde verden fra skumle invasjonsstyrker fra andre dimensjoner. Men det er lett å lese politikk i disse resultatene.

ATI har nemlig inngått en eksklusiv avtale med Half-Life-utvikler Valve om å bundle spillet med ATI Radeon 9800-kort, som mange vil se på som en invitasjon til å bedrive skjult optimalisering.

NVIDIA har på sin side svart på tiltale og sendt ut et åpent brev til de store hardware-sidene der de sier at Valve skulle ha brukt release (rel.) 50-driverne til nVidia istedenfor rel. 45-driverne, som ikke inkluderer optimaliseringer for Half-Life 2.

Selv bedyrer Valve at det ikke foreligger noen optimaliseringer for Radeon-kort, mens de tvert imot ble nødt til å skrive egne optimaliseringer for å få NVIDIA sine FX-kort til fungere bedre enn den "generiske" DirectX 9-koden, der ytelsen var spesielt svak.

De kontroversielle resultatene har allerede ført til ivrige diskusjoner mellom entusiaster verden over, blant annet i vårt eget forum.(Kilder: [H]ard|OCP, AnandTech, The Inquirer, TechReport)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen