Håkon blir «rik» på knuste mobiler
(Bilde: Privat)

Håkon blir «rik» på knuste mobiler

18 år gamle Håkon Ringås fra Askim tjener godt på uheldige iPhone-eiere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Smaalenenes Avis skrev om Askim-gutten Håkon Ringås forrige gang i desember fjor. Da elektronikk-butikkene i liten grad tilbyr reparasjon av Iphone, hadde han sett sitt snitt til å gjøre butikk på andres Iphone-ulykke. Teknisk anlagt som han er hadde han kjøpt inn nødvendig utstyr, og lært seg ulike typer reparasjoner. I mars i fjor lanserte han nettsiden knustiphone.net og begynte å tiltrekke seg kunder fra hele Indre Østfold.

Vil bli reparatør på heltid

Siden lokalavisens omtale for ett år siden har kundemassen økt voldsomt. Da han fylte 18 år i mars i år, registrerte Ringås sitt eget firma, Ireparatøren. Samtidig åpnet han en ny og bedre nettside, og begynte å gjøre flere typer reparasjoner.

– Jeg omsetter nå for cirka 30.000 kroner i måneden. Det er i hvert fall en fordobling siden desember i fjor. Fortsatt går det aller mest på knuste skjermer til Iphone 4, opplyser Ringås.

Til våren er 18-åringen ferdig på videregående skole. Da ønsker han å prøve seg som reparatør på heltid.

– Jeg vil se hvor langt jeg kan nå med dette. I første omgang med å utvide til enkle reparasjoner av Samsung-produkter, Ipad og Mac, forteller han.

Samtidig vil han vurdere å skaffe et lite lokale i Askim og flytte virksomheten ut av gutterommet hjemme.

– Jeg vil også prøve å inngå noen bedriftsavtaler. Mange bedrifter supplerer de ansatte med for eksempel iPhone eller Mac. Med mange ansatte er det ofte at ting blir ødelagt, resonnerer Ringås.

Les også: Mobilverkstedene for de utålmodige

Mye svart arbeid

Han er langt fra den eneste i Norge som reparerer Iphoner hjemmefra. I mangelen på offisielle butikker med en god reparasjonstjeneste, er privat iPhonefiksing blitt et utbredt fenomen.

Ringås mener selv han er blant dem som utfører de rimeligste Iphone-reparasjonene. Han advarer mot tilbud som virker for gode til å være sanne.

– Det er nok mye svart arbeid i denne bransjen. Jeg har hørt skrekkhistorier om folk som har fikset Iphonen sin billig, og så har den blitt ødelagt kort tid etterpå. Jeg tilbyr tre måneders garanti, og gir kvittering. Dessuten bruker jeg bare originaldeler, reklamerer 18-åringen.

Les også vår Guide: Her er dine rettigheter når du har kjøpt mobiltelefon eller nettbrett

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen