Haike-roboten ble smadret etter to uker i USA
Teknofil
(Bilde: Twitter/hitchBOT/montasje)

Haike-roboten ble smadret etter to uker i USA

I fjor reiste hitchBOT trygt på tvers av Canada.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvorvidt vi mennesker kan stole på roboter er noe som debatteres hyppig. Men kan roboter egentlig stole på mennesker? Det ville en gruppe canadiske forskere finne ut av i fjor.

De lagde derfor en snakkende robot som som kunne lades via sigarettenneruttaket i bilen, og sendte den på haike-tur i Canada, fra østkysten til vestkysten. hitchBOT, som roboten kalles, bruke 26 dager på reisen, og fikk sitte på med 19 mennesker. Suksess, altså. Siden har roboten reist rundt i Tyskland og Nederland på samme vis, uten å støte på problemer.

I sommer skulle imidlertid HitchBOT legge USA for sine føtter. Det gikk langt ifra like bra, melder Ars Technica. Etter bare to uker på tur ble haike-roboten funnet smadret i byen Philadelphia, etter å ha reist videre fra New York. Målet var imidlertid San Francisco på vestkysten.

Et bilde som sirkulerer på Twitter viser hitchBOT liggende partert i en grøft:

 

hitchBOT var omtrent en meter høy, og veide litt over 10 kilo. Den hadde innebygget mikrofon, høyttaler, GPS, kamera og 3G-støtte. Bilder fra reisen ble lagt ut på en Instagram-side.

På nettsiden forteller forskerne som lagde roboten at USA-turnéen avbrytes, og at restene av HitchBOT sendes tilbake til Canada. Hva som skjer videre med prosjektet er ikke klart.

Den nye roboten Pepper ble utsolgt etter ett minutt
Japanerne gikk bananas under lanseringen »

(Kilder: Twitter, Ars TechnicahitchBOT)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen