Hacket terrorist-spill sprer virus

Å sikre mobiltelefonen mot virusangrep er noe de færreste av oss gidder å gjøre, slike angrep skjer oftere nå enn før. Nå melder nyhetsbyrået Reuters om et nytt virus som tvinger mobilen din til å ringe opp telefonnumre i Somalia, Italia og andre land.

Hackere har nemlig infisert to mobilspill til Windows Mobile OS, og intetanende kunder ender opp med sjokkregninger på grunn av alle (de tilsynelatende skjulte) samtalene til dyre utenlandske numre.

- Disse spillene - både 3D Anti-Terrorist og PDA Poker Art  - er tilgjengelig på sider som selger legitim programvare til mobiltelefoner, sier administrerende direktør John Hering i sikkerhetsselskapet Lookout til Reuters.

Se også: Sexy View til angrep

Hacker-mål: smartmobiler
Ifølge Hering er det spillprogrammererne selv som også står bak tjenestene som håver inn penger på at folk ringer såkalte "Premium numbers" i utlandet. Blir du utsatt for et slikt mobilvirus oppdager du sjeldent at mobilen har blitt infisert før neste mobilregning kommer.

Dette viruset gjelder altså Windows Mobile, men takket være Apples iPhone og Googles Android, og deres felles suksess når det gjelder salg av apps, har hackerne skiftet fokus fra PC til mobilplattformer. 

Likevel skal du fortsatt ha enten en god porsjon uflaks eller utvise noe begrenset dømmekraft når du bruker mobilen for å bli rammet av virus her til lands. Ifølge Norsk Tele Service i Bergen er det mer vanlig at mobiler smittes via minnekort som også har blitt brukt i en infisert PC.

Les også: Slik virusbeskytter du mobilen din

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen