Anonymous erklærer krig mot al-Qiada
Anonymous erklærer krig mot al-Qiada (Bilde: Youtube)

Hackergruppen Anonymous vil hevne terrorist-angrepet

– Vi skal jakte dere ned, sier Anonymous i en video.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

– Vi erklærer krig mot al-Qaida, den Islamske Stat og de andre terroristene, står det under en video som Anonymous Belgique har lagt ut på sin YouTube-konto.

Videoen er en reaksjon på terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo, onsdag denne uken. 12 personer ble drept i angrepet, og flere alvorlig skadet. 

– Vi skal jakte dere ned

I YouTube-videoen sier en maskert person med fordreid stemme at de skal overvåke alt terroristene gjør på nettet, og stenge ned alle kontoene deres. 

– Dere kan ikke gjemme dere. Vi skal jakte dere ned til siste mann, sier personen i videoen.

Det er vanskelig å spikre fast med 100 prosent sikkerhet at personen representerer hackergruppen Anonymous. Svært lite er kjent om gruppen, og de har ingen organisert struktur.

I teorien kan hvem som helst utgi seg for å representere hackergruppen, slik som sist sommer, da 17-åringen som stod bak et massivt DDOS-angrep hevdet at han var en del av Anonymous Norge. Da reagerte Anonymous Norge med å spore opp 17-åringen og identifisere ham for Kripos. Anonymous hadde også tatt avstand fra DDOS-angrepet.

Det er ikke første gang Anonymous går til aksjon mot det gruppen oppfatter som urett. I august i fjor tok de blant annet ned nettsiden til det Israelske etterretningsbyrået Mossad, i sympati med palestinerne i konflikten mellom Palestina og Israel.

Tek.no har ikke funnet reaksjoner fra andre forgreninger av Anonymous som tilsier at videoen fra Anonymous Belgique er falsk.

(Via: International Business Times)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen